haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    ****** KURULTAY YAPILMASINDA ISRARLI

    avatar
    anlataşkı


    Mesaj Sayısı : 100
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    BAYKAL KURULTAY YAPILMASINDA ISRARLI Empty ****** KURULTAY YAPILMASINDA ISRARLI

    Mesaj  anlataşkı C.tesi Kas. 13, 2010 6:49 pm

    CHP eski Genel Başkanı ******, kurultay isteğini tekrarladı. ******, CHP'de yaşanan yönetim krizinin benzerlerinin yaşanmamsı için kurultayın gerekli olduğunu söyledi.
    CHP eski Genel Başkanı Deniz ******, partisi için kurultayın gerekli olduğunu vurguladı...

    CHP'de yaşanan yönetim krizinin benzerlerinin olmaması için kurultaya işaret eden ******, "Biz başta söylerken işler öyle ilerlemedi de daha sonra işler o noktaya geldi. Halbuki biz iyi niyetle başta söylediğimizde eğer onlar kabul edilmiş olsaydı bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Bundan sonrası için de böyledir." dedi

    ******, eski Devlet bakanlarından Mehmet Gülcegün'ün vefatı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katıldı. ******, daha sonra CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile birlikte gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin bayramını tebrik eden ******, bir gazetecinin Önder Sav'ın görevi devrederken, "Beraberken birlikte çalıştığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz ******'a teşekkür ederim. Kimseye kırgın değilim." şeklindeki sözlerini hatırlatıp bu süreçte kimse ile bir araya gelip gelmediği yönündeki sorusu üzerine, "Hayır, hiçbir temasımız ve görüşmemiz olmadı." dedi.

    "SİYASİ MÜCADELE VERİYORMUŞ GİBİ BİR GÖRÜNTÜ DE VERMEK İSTEMEM"

    ******, dünkü bir gazetede kendisine atfen, bazı CHP'li milletvekilleri ile yaptığı toplantıda seçim öncesi bir kurultay olmaması halinde çok büyük bir sıkıntı olacağı yönündeki haberin hatırlatılması üzerine ise, "İfadesinin ben söyleyeceğimi söyledim. Bu konudaki görüşüm açıktır. Tekrar 'siyasi baskı yapıyor' görüntüsü vermek istemem. O nedenle ben CHP ve Türkiye yararına olan bir değerlendirmeyi ortaya koydum. Bunu yetkili organlar takdir ederler etmezler uygularlar uygulamazlar onların takdiridir. Biz doğruyu görmek düşünmek, paylaşmak durumundayız. Bunu yaparken de arkadaşlarla bir araya geldiğimizde doğal olarak bunları konuşuyoruz, değerlendiriyoruz. Ama bayrak açmış gibi bir siyasi mücadele veriyormuş gibi bir görüntü de vermek istemem." dedi.

    Daha önce CHP'nin kurultaya gitmesi yönünde açıklamaları basına yansıyan ******, aynı yönde mesajlar verdi. ******, CHP için yaptığı uyarı ve değerlendirmelerin zamanla haklılığını ortaya koyduğunu savundu. "Halbuki başta biz iyi niyetle söylediğimizde eğer onlar kabul edilmiş olsaydı partide bu sıkıntılar yaşanmayacaktı." diyen ******, bundan sonra değerlendirmelerinin dikkate alınmaması halinde benzer sıkıntıların yaşanacağı uyarısında bulundu. ******, şu görüşleri ortaya koydu: "Herkes ne düşündüğümü, niçin düşündüğümü biliyor. Ama artık yetki yetkili organlarındır. Biz başta söylerken işler öyle ilerlemedi de daha sonra işler o noktaya geldi. Halbuki biz iyi niyetle başta söylediğimizde eğer onlar kabul edilmiş olsaydı bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Bundan sonrası için de böyledir. Bundan sonraki değerlendirmelerim partinin sıkıntıya girmemesi sağlamak amacıyla bize yakışanı doğru olan ülkenin faydası için öneriyorum. Bunu önermek de benim görevim. Onların doğru olup olmadığı zamanla ortaya çıkıyor. O hep haklı çıktı. Şimdi benim durumum o pankartları yalanlamamak. Söyleyeceğim her söz o tespiti yapanları güç duruma sokmamaktır."

    "HERKES VEFAFSIZ OLMAK ZORUNDA DEĞİL"

    ******, gazetecilerin diğer konulardaki sorularına siyasi konulara girmek istemediği gerekçesiyle cevap vermedi. Ancak gazetecilere daha sonra çay sohbetinde bir araya gelme sözü verdi. Tam bu sırada yanında bulunan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Efendim çaylar geliyor "demesi üzerine ******, "Ciddi mi dışarıdan getirttin öyle mi! Aferin, biz de eski meclis başkanı vekilin artık forsu yok falan diyorduk ama demek kadir kıymet bilenler varmış. Yani herkes vefasız olmak zorunda değil. Vefalı olanlar da var" ifadelerini kullandı. ******'ın, bunun üzerine bir gazetecinin "Vefadan yana dertlisiniz galiba" şeklindeki sözlerine yorum yapmaması dikkat çekti.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 3:17 pm