haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    ******: 'Tek hedefim CHP'nin başarısı'

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Baykal: 'Tek hedefim CHP'nin başarısı' Empty ******: 'Tek hedefim CHP'nin başarısı'

    Mesaj  nameisfatih Salı Kas. 23, 2010 1:09 pm

    ******, "CHP'li olmanın bedelini ödeyerek bir yere gelmiş insanlara önce bir saygı göstereceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz ******, Trabzon'dan karayoluyla geldiği Giresun'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ******, "Referandumda ortaya çıkan sonuç bu Anayasa değişikliğini Türkiye getirmek isteyenler açısında sevindirici bir sonuç değildir. Anayasa bir toplumun asgari müşterekidir. Toplumun ana çerçevesidir. İçinde bütün ülkenin yer almak isteyeceği çerçevesidir. Bu referandumdaki sonuç bize Türkiye'nin bu anayasa ile ilgili olarak tam ortasından ikiye ayrılmış olduğunu gösterdi" dedi.

    ******, "Siz hep sade milletvekili olarak mı siyasetinizi sürdüreceksiniz, yoksa hedefiniz var mı?" şeklindeki soruya ise, "Ben hedefleri olan bir insanım, hedefim de CHP'nin başarısıdır, güçlenmesidir, iktidara gelmesidir. Bugüne kadar bu doğrultuda çalıştım, bundan sonra da devam edeceğim. Bir milletvekili, partili olarak bunun yapmamın önünde hiçbir engel yok. Bunu akıl vererek değil bizzat uygulayarak yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. CHP'nin ilerlemesini sağlamak için her hangi bir grupla da çalışmıyorum. Kendi grubum yok. Çünkü bütün CHP'liler de benim grubumdur. Hiçbir CHP'liyi bir diğerinden ayırma hakkına sahip değilim. Bütün CHP'liler bir birine sahip çıkmalıdır, bütün CHP'liler bir ve beraberdirler. Hiç kimseye birilerini kurban etme hakkını vermeyiz. Biz buraya kolay gelmedik, o insanlar oraya kolay gelmedi. CHP'li olmanın bedelini ödeyerek bir yere gelmiş insanlara önce bir saygı göstereceğiz" yanıtını verdi.

    ******, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney'in mezarını ziyaretiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Buna siyasi içerik kazandırmak doğru değildir. Olayın kendisinden daha önemli olanı, bunun bir yeni politika olarak takdim edilmesiydi. Yeni bir yaklaşım olarak ortaya koymanın buna siyasal bir anlam kazandırmanın, siyasal bir değer vermenin yol açacağı sonuçlar ayrıdır, bunun normal insani bir anlayışın gereği olarak ortaya koymanın anlamı farklıdır. Olay birden bire yeni siyasi bir yaklaşım olarak sunulmak istendi, bir anda politize edildi. Biz mi ettik başkaları mı etti bilemiyorum ama iş başka tarafa çekildi. Buna siyasi anlam vermek doğru değildir. "Başbakan Anayasa değişikliği ile Öcalan'ın önerilerine cevap verme gayreti içinde"

    CHP ile BDP'nin ittifak yapacağı iddiaları ile ilgili görüşünü de açıklayan ******, "Biz hepimiz çok iyi biliyoruz ki Başbakan da bu tartışmaya girmiş, Bursa'da bir şeyler söylemiş, 'içine düştükleri durumu görüyorsunuz' gibi falan konuşuyor. Yani öyle bir durumla CHP'nin muhatap olmasından kendisi yararlanmaya çalışıyor. Yine hepimiz çok iyi biliyoruz ki Başbakan, Abdullah Öcalan ile devletin temsilcilerini bir araya getirip müzakere edilmesinin önünü açan adamdır. Bu temasların içindeki adamdır. BDP ile buluştuktan sonra anayasa değişikliğini gündeme aldıklarını ve bunu seçimlerden sonra yapacaklarını söyleyen insandır. Yani anayasa değişikliği ile Öcalan'ın önerilerine cevap verme gayreti içinde olan insandır. Bu müzakereleri yöneten insandır. Ne yazık ki o ilişki içinde boğazına kadar batmış durumda iken birisi CHP'ye 'seçime beraber girelim' diye öneri yapınca bizi suçlamanın hesabını yapmaktadır. Yakışık alan bir yaklaşım değildir. Buna fırsat veren de Başbakan'ın bu ilişkiler içinde oluşunu ortaya koymaktan uzak duruyor olmamız. Bunu telaffuz ediyor olmamamız. Bunu görmemezlikten gelmeyi zarafetle, nezaketle sürdürüyor olmamız Başbakan'a bu fırsatı veriyor. Başbakan, Öcalan ile kurdurduğu ilişkiden dolayı kendi hesabını vermeden şimdi CHP'yi suçlamaktadır. Bunları anlatmamız lazımdır. Üzerinde durulması gereken budur" dedi.

    ******, daha sonra CHP Giresun eski Gençlik Kolları Zeki Çakrak'ın nikah törenine geçti. Burada Gülhan Kahraman ile Zeki Çakrak'ın nikah şahitliğini yapan ******, evlilik cüzdanını geline verirken bir tane de bilezik taktı. Geceyi Giresun'da geçirecek olan ****** yarın sabah Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret edecek.

    Hakan KABAHASANOĞLU - GİRESUN - DHA

      Forum Saati Çarş. Mayıs 08, 2024 3:06 am