haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Belçika Türk İslam Diyanet Vakfında bayramlaşma

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Belçika Türk İslam Diyanet Vakfında bayramlaşma Empty Belçika Türk İslam Diyanet Vakfında bayramlaşma

    Mesaj  nameisfatih Çarş. Kas. 17, 2010 3:35 pm

    Bağış, binlerce müslümanın yaşadığı Atina'da cami bulunmamasına tepki gösterdi.

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Belçika Türk İslam Diyanet Vakfında gerçekleşen bayramlaşma merasimine birçok davetli katıldı. Davetliler arasında Türk kökenli siyasetçilerde vardı.

    Bayramlaşma merasimine Devlet bakanı ve baş müzakereci Egemen Bağış, Din müşaviri Hanife Keskin başta olmak üzere, Belçika büyükelçisi Murat Ersavcı, Brüksel bölge milletvekili Mahinur Özdemir, Brüksel bölge hükümeti milletvekili ve devlet sekreteri Erdal Emir Kır ile birçok dernek başkanı, yöneticileri, Türk iş adamları ve Belçikalı davetliler katıldı.

    Diyanette gerçekleşen bayramlaşma merasiminde konuşan Büyükelçi Murat Ersavcı “Burada sizlerle birlikte bayram kutlamak bizim için sevindirici oldu. Bu bayramda bizlerle birlikte olan ve her Brüksel ziyaretinde sizlerle ve halkla birlikte olmak isteyen bakanımız Egemen Bağış’ında katılması sevincimizi çoğalttı. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

    ATİNA’DA CAMİ OLMADIĞI İÇİN BRÜKSEL’DE BAYRAM NAMAZINI KILDIK

    Brüksel’de Avrupa Birliğinde görüşmelerde bulunan Devlet bakanı ve baş müzakereci Egemen Bağış “Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum ve hepinizin ailecek daha nice bayramlar kutlamanızı temenni ederim. Başbakanımızın da size bayram tebriklerini getirdim. Avrupa Parlamentosunda bazı toplantılara katıldım ve bir de din özgürlükleri adlı konferansta konuşurken de bunu dile getirdim. Biz Atina’da kalıp bayram namazını Atina’da kılıp Brüksel’e gelecektik, fakat yüzlerce ve binlerce Müslüman’ın bulunduğu Atina’da cami olmadığından dolayı gece yola çıkarak Brüksel’e geldik ve burada bayram namazımızı kıldık. Türkiye’de her dine ait vatandaşlar özgürce ibadetlerini yapabiliyor. Bizim en büyük zenginliğimiz insanımız insanlarımız, sizlerle birlikte aynı yolda yürümekten, aynı ülkeyi tanıtmaktan, aynı kültüre hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Sizlerin sayesinde de desteğiyle Türkiye daha iyi noktaya geliyor ve ilerliyor. Bazı olumsuz sözler çıksa da ara sıra, Türkiye AB için tam üyelik yolunda ilerliyor ve inşallah tam üye olduğumuzda bu mekanlarda sizinle beraber kutlamalar yapacağız” dedi.

    Devlet bakanı ve baş müzakereci Egemen Bağış’a ve Büyükelçi Murat Ersavcı’ya konuşmasından sonra Din müşaviri tarafından kalem hediye edildi. Din işleri müşaviri Hanife Keskin “Kurban bayramı milletimize ve Tüm insanlığa hayırlı uğurlu olsun barış saadet ve huzur getirsin” dedi.

    Belçika Türk İslam Diyanet Vakfının Türk'lerin yoğun olarak bulunduğu Saint Josse belediyesi içinde bulunan binasında gerçekleşen bayramlaşma merasiminde davetlilere ikramlarda bulunuldu.

    Ender Duruel - Belçika / DHA

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 1:17 pm