haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    'AKP Diyanet'i arkabahçeye çevirdi'

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    'AKP Diyanet'i arkabahçeye çevirdi' Empty 'AKP Diyanet'i arkabahçeye çevirdi'

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 13, 2010 8:38 pm

    MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AKP, devleti partizanca ve ötekileştirerek yönetme yöntemini Diyanete de bulaştırmıştır. Ancak günümüzde Diyanet, hiç olmadığı kadar siyasallaşmıştır. Diyanet, AKP kadrolarının baskısı altında hizmetini sürdürmektedir. Başbakan, açılım sürecinde Diyanetin aktif rol almasını istemişti " dedi.

    MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, " Hükümete ne diyelim, bilmiyorum. Hükümetin sözü domatese bile geçmiyor, Züğürt ağa filmindeki gibi tomates... " diyerek başladı.

    " Misyonerler ülkede cirit atarken, Diyanet İşleri Başkanlığının daha duyarlı olması gerektiğini " vurgulayan Akçay, " Diyanet siyasetin hizmetinde olmamalıdır. Diyanet, siyasetin etkisinde kalmadan vatandaşları kucaklayıcı bir hizmet vermelidir. Hiçbir siyasetin de arka bahçesi olmamalıdır.

    AKP, devleti partizanca ve ötekileştirerek yönetme yöntemini Diyanete de bulaştırmıştır. Ancak günümüzde Diyanet, hiç olmadığı kadar siyasallaşmıştır. Diyanet, AKP kadrolarının baskısı altında hizmetini sürdürmektedir. Sayın Başbakan, açılım sürecinde Diyanetin aktif rol almasını istemişti. Başbakan böyle derse kamu görevlileri ne yapar? " diye konuştu.

    Akçay, büyük bir ile bağlı bir ilçe müftüsünün, maiyetindeki bütün din görevlilerine müftülük imkanlarıyla mesaj çekip, " AKP belediye başkanının etkinliklerine katılmalarını istediğini ve böylece AKP'nin propagandasını yaptığını " iddia etti.

    Erkan Akçay, belediye başkanının da din görevlilerine sık sık yemek verip, gömlek ve kravat hediye ettiğini savunarak, AKP ilçe başkanının, din görevlilerine verilen bir kahvaltıda, " Vaazlarınızda (AKP'ye oy verin) diye söyleyin " şeklinde telkinde bulunduğunu öne sürdü.

    MHP'li Akçay, bazı imamların, şehit cenazelerinde nasıl dua edileceğini bile bilmediğini iddia ederek, "Duanın sonunda 'bol kazançlar yarabbi' demektedir. Sanki şehit uğurlanmamakta, bakkal dükkanı açılmakta " dedi.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 6:46 pm