haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Diyanet'in bütçesi İçişleri'ni aştı !

    avatar
    By_MeRT


    Mesaj Sayısı : 712
    Kayıt tarihi : 20/11/10

    Diyanet'in bütçesi İçişleri'ni aştı ! Empty Diyanet'in bütçesi İçişleri'ni aştı !

    Mesaj  By_MeRT Çarş. Kas. 24, 2010 4:56 pm

    Diyanet'in bütçesi İçişleri'ni aştı !

    22 Kasım 2010 Pazartesi 16:47
    AKP hükümeti ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da yetkisi artmaya başladı.


    Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçe İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları'nı dahi geride bırakarak 3.178.992.500 TL oldu. Bu TÜBİTAK’a ayrılan bütçenin tam 2.5 katı.
    Projeler çok, para lazım

    Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde adı, irşat ekipleri, aile imamları gibi projelerle sıkça tartışılmaya devam eden bir kurum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da görevleri ve misyonu artmaya devam ediyor. Son yıllarda toplum hayatında dinin etkisini artırmak ve daha çok yön vermek adına ürettiği projelerle oldukça üretken bir kurum haline geldi.
    AKP'ye hizmet ediyor

    Diyanet, AKP hükümetinin çeşitli amaçlarına hizmet etmek üzere hemen her konuda ihtiyaç halinde proje üretiyor.
    Örneğin, Kürt sorununun çözülmesinde dini sistematik olarak ön plana çıkartan, AKP tarafından yetkileri artırılan Diyanet, Türkiye genelinde “il özel irşat ekipleri” kurma projesini gündeme getirmişti. Tasarıya göre irşat ekiplerinin, ülkenin "birlik ve beraberliğini" korumak amacıyla "bölücü ve yıkıcı faaliyetlere" karşı görev yapacağı vatandaşlarla camide ve cami dışında bir araya gelip teröre karşı da uyarıda bulunacağı açıklanmıştı.
    İmam evleri projesi

    Başkanlık, Kürt illerindeki vatandaşları imamlığa teşvik etmek için “imam evleri” projesi hazırlanacağını duyurmuştu. Bu projeyle 1362 cami ve imamlara tahsis edilecek yüzlerde ev inşa edileceği belirtilmişti.
    Diyanet’in “Aile imamlığı” projesiyle mahalle imamının, camideki görevleri dışında esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştireceği, hatta okula gönderilmeyen çocukların takibini yaparak onların, özellikle kız çocuklarının eğitimlerine devam etmesine katkıda bulunacağı duyurulmuştu.
    Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı ise, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni açığını da müezzin ve imamları öğretmen yaparak kapatmayı seçmiş, “imam öğretmen projesi” ile karşımıza çıkmıştı.
    İmam hatip mezunlarının tercihi AKP

    Bu bütçenin sebeplerine, Diyanet’in artan misyonunun yanında AKP kadrolarının önemli bir bölümünün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere Diyanet kökenli olması da dikkat çekiyor.
    Kurumda AKP hükümetine ilgi büyük. Birçok kurum çalışanı devletin başka bir kurumunda çalışmak için başvuru yapıyor. Örneğin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar daha önce yaptığı bir açıklamada “Son 7 yılda Başkanlık'ta çalışıp da başka kuruma geçmek isteyenlerin sayısının yaklaşık 17 bin” olduğunu söylemişti.
    Diyanet’in 2013 hedefleri

    Diyanetin 2013 strateji planları da toplum yaşamına girmek konusunda yeni projeler üretiyor: “200 pilot camide kütüphane, çay ocağı, derslik, çok amaçlı salonlar açılması ve sosyal aktivitelerin artırılması amacıyla sosyal içerikli programlar düzenlenmesi”

      Forum Saati Çarş. Mayıs 08, 2024 1:15 am