haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Burun geniz akıntısı

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Burun geniz akıntısı Empty Burun geniz akıntısı

    Mesaj  nameisfatih C.tesi Kas. 27, 2010 4:56 am

    * Burun Akıntısı için Basit Bir Çare:
    Soğuk algınlığına yakalandığımızda tıkalı burnumuzu açmak için iyi bir yöntem ararız. Piyasada bunun için birçok ilaç vardır. Ancak bu ilaçların, burun tıkanıklığını açsalar bile, uykuya ve ağız kuruluğuna yol açma gibi yan etkileri vardır.

    Bu ilaçlar bazen burnunuzu aşırı kurutarak akan bir burundan daha fazla rahatsızlık verirler, ilaç bir antihistaminik içeriyorsa, salgılanan sıvıyı koyulaştırarak, hastalık etkeni olan virüsün kulağa veya boğaza yayılmasını kolaylaştırabilir. Soğuk algınlığına yakalandığınızda burundan salgılanan sıvıların akışkanlığını olabildiğince artırmanız gerekir. Bu nedenle bol miktarda sıvı almanız önemlidir.

    Burun tıkanıklığı için yan etkisi ve maliyeti olmayan en iyi geçici çarelerden biri buhar solumaktır. Bir çaydanlık ya da kapta suyu kaynatıp, buharını birkaç dakika solumanız burnunuzu rahatlatacak ve kafanızdaki dolgunluk hissini azaltacaktır. Haşlanmamak için kaynar suya çok yaklaşmamaya dikkat edin. Su buharını solurken başın üstüne bir havlu koymak da yararlı olabilir. Bu işlem göğsünüzdeki dolgunluk hissini de azaltacaktır.

    * Burun Gerisi Akıntısı:
    Burnunuzda ve sinüslerde salgılanan sümük (mukus) ince bir film halinde genzinize akar. Bu salgı toz ve diğer yabancı maddeleri tutarak akciğerleri koruma görevi yapar. Genelde bu olaydan pek haberdar olunmaz. Bu salgıları yutmak zarar vermez. Tükürülmesi gerekmez.

    Normalde, burnunuzdan ve sinüslerden günde birkere veya daha fazla sümük ve balgam çıkar. Burnunuz duman veya diğer tahrip edici maddelerden rahatsız olursa, salgıladığı sümük artacaktır, işte bu fazla sümük burun gerisindeki kanamalara ve rahatsızlığa da neden olur. Bu sümük tahrip olmuş bir burnun rahatlaması için doğanın yarattığı bir korunmadır. Hava kuruduğu zaman boğazınızdaki ve burnunuzdaki sümük topaklar haline gelir.

    Burun damlası veya spreyin fazla kullanılmasından doğan tıkanıklıkların çözülmesi kolaydır. Durum bir süre daha kötüye gidebilir, ama birkaç hafta sonra burun damlasının etkisi geçtikçe normala dönecektir. Kronik burun tıkanıklığı bir sorun olmakta devam ederse, doktorunuz muayeneden sonra özel bir terapi programı uygulayabilir. Bir alerji uzmanı çevredeki bazı şeylere karşı alerjik olup olmadığınızı araştırabilir. Alerji bulunursa antistamin kullanılabilir.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 4:34 pm