haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Meditasyonun Kolay Bir Tekniği..

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Meditasyonun Kolay Bir Tekniği.. Empty Meditasyonun Kolay Bir Tekniği..

    Mesaj  nameisfatih C.tesi Kas. 27, 2010 4:15 am

    Nerede olursanız olun Meditasyon ile Stresinizden Kurtulabilirsiniz

    Meditasyon ile günün stresinden kurtularak taptaze bir zihne ulaşabilirsiniz.Evde,otobüste,işte kısaca siz neredeyseniz orada. Nasıl mı işte başlıyoruz.



    Meditasyon nedir

    Meditasyon yüzyıllardan beri uygulanmakta olan bir yöntem olup,önceleri insanların iç dünyalarını anlamaları için kullanılan bir metot idi.Günümüzde ise bir çok insan meditasyonu rahatlamak ve stresini azaltmak için kullanmaktadır.Türkçe anlamı "derin düşünmedir".

    Meditasyon yapmak ;derin bir rahatlama ve sakinlik verirken zihninizi ise olabildiğince durgunlaştırır. Duygusal olarak stabil bir yapıya kavuşursunuz,işin en güzel tarafı ise bütün bu etkiler meditasyonunuzu bitirdiğinizde sona ermez.Meditasyonun duygusal ve fiziksel yapınıza etkileri sayılmayacak kadar çoktur.

    Meditasyondan korkmayın!.Herkes meditasyon yapabilir.Basittir,ucuzdur,özel ekipman gerektirmez. Günde birkaç dakikanızı harcayarak her yerde meditasyon yapabilirsiniz –işte olsanız yahut bir yürüyüşte veya bir doktorun ofisinde beklerken…

    Meditasyon ve Hastalıklara etkisi

    Birçok sağlıklı insan meditasyonu vücutlarını rahatlatmak ve streslerini azaltmak için kullanmaktadır. Fakat eğer bir rahatsızlığınız varsa (özelliklede stresten kaynaklanan) meditasyon sizin için faydalı olabilir.Bu konularda dünyadaki araştırmalar devam etmektedir.Bazı araştırmalar gösteriyor ki meditasyon şu gibi rahatsızlıklarda hastalara yardımcı olabiliyor.

    Alerjiler

    Bunalım

    Romatizma

    Astım

    Kanser

    Depresyon

    Tansiyon

    Kalp rahatsızlıkları

    Meditasyon bu hastalıkları yenmenizde faydalı olabilir. Fakat sakın unutmayın ki hiçbir zaman bilimsel tedavinin yerini alamaz!

    Pratik Meditasyon Teknikleri

    Burada nerede olur sananız yapabileceğiniz bazı meditasyon metotları veriyoruz.

    Derin nefes alın:Bu teknik yeni başlayanlar için çok uygundur zira nefes almak doğuştan gelen bir fonksiyondur.Bütün ilginizi nefes almanız üzerine toplayın.Burun Deriklerinizden nefes alıp verirken duygularınıza odaklanın.Sanki balkondan dışarıyı izliyormuş gibi iç dünyanızı dinleyin.Derin ve yavaş nefes alın.

    Vücudunuzu Tarayın: Bu tekniği kullanırken ilginizi vücudunuzun değişik bölgelerinde toplayın.Bütün vücudunuzu nefes alıp verme eksersiziyle tarayın.

    Bir kelimeyi tekrarlayın :Kendi yaratacağınız bir kelimeyi yüksek sesle yahut içinizden tekrarlayın

    Yürürken Meditasyon.:Yürürken meditasyon yapmak rahatlamanın etkili ve sağlıklı bir yoludur.Bu tekniği uygularken temponuzu ayarladıktan sonra ayaklarınıza ve bacaklarınıza odaklanın.Ayaklarınız ve bacaklarınızı hareketlerini içinizden tekrarlayın

    Sevdiğiniz bir objeye odaklanın: Bu meditasyon tekniğinde ise gözlerinizi kapatarak sevdiğiniz bir objeye odaklanın.

    Meditasyon yapmak oldukça kolay ve basittir.Tüm teknikleri ve sayfalarca anlatılan metotları bir kenara bırakın.Meditasyon özünde insanın tamamen kendine vakit ayırması ve kendisini dinlemesidir

      Forum Saati Paz Nis. 28, 2024 9:20 pm