haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bio-Ritmik Largo Tekniği Nedir?

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Bio-Ritmik Largo Tekniği Nedir? Empty Bio-Ritmik Largo Tekniği Nedir?

    Mesaj  nameisfatih Paz Kas. 21, 2010 11:39 am

    Bio-Ritmik Largo Tekniği Nedir? Konsantrasyonhamilemw5

    Bu teknik, "Largo Barok Müzik" etkisi ile "Binaural Frekanslar" tekniğinin birleştirilerek kullanılmasıdır. "Binaural Frekanslar", Largo Barok müziğin öğrenme kalitesini artırıcı etkisine benzer bir "Bio-Ritim" tekniğidir. Bu teknik de farklı bir yöntemle beynin öğrenme, konsantrasyon ve hafızada tutma etkinliklerini artırmaktadır.

    Araştırma sonuçları, insanın sağ ve sol kulağından farklı frekanslar gönderildiğinde, beynin bu iki frekans farkına eşit bir frekans ortamına girdiğini ortaya koymuştur. "Binaural Frekanslar" adı verilen bu tekniğe göre, örneğin sağ kulaktan 440 Hz., sol kulaktan da 450 Hz. frekanslar gönderildiğinde beyin 450-440=10 Hz. bir dalga ortamına girmektedir. Bu dalga beynin alfa dalga ortamıdır.

    Largo Barok müziğe binaural frekanslar tekniğinin de ilave edilmesiyle hazırlanan çift etkili müziğe "Bio-Ritmik Largo Müzik" adı verilmiştir. Mega Hafıza tarafından "Bio-Ritmik Largo" olarak hazırlanmış olan kasetlerdeki fon müzikler tamamen 60 vuruşlu largo hızda çalınmış olan özel barok müzik parçalarından oluşmaktadır. "Bio-Ritmik Largo" bir kaset, ders çalışırken veye hızlı okuma sırasında kulaklıksız olarak fon müzik olarak dinlendiğinde "Largo Barok" müziğin stressiz öğrenme avantajı zaten elde edilmektedir. Ancak böyle bir kaset kulaklıkla fon müzik olarak dinlendiğinde, her iki kulaktan ayrı ayrı gelen binaural seslerin ilave etkisi de kendisini göstererek kişinin konsantrasyon gücü de artırılmaktadır.


      Forum Saati Salı Mayıs 14, 2024 1:17 pm