haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Besin Guruplarını Ayıran Beslenme Ne Zaman Yararlıdır?

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Besin Guruplarını Ayıran Beslenme Ne Zaman Yararlıdır? Empty Besin Guruplarını Ayıran Beslenme Ne Zaman Yararlıdır?

    Mesaj  nameisfatih Ptsi Kas. 22, 2010 1:31 am

    Daha önce de değinildiği gibi besin gruplarını ayıran beslenme daha sonra­ki olası bir kilo alımını önleme konu­sunda güvence vermemektedir. Çünkü bu rejim besinlerin gün içinde belirli düzen içinde dağıtılmasına dayanmak­ta, miktarları ise serbest bırakmaktadır.

    Besin gruplarını ayıran beslenme özel­likle yemeklerini dışarıda yiyenler için son derece yararlıdır. Fazla güçlüğe uğ­ramadan ve yorum ya da meraklı bakış­ların odak noktası olmadan öğle yeme­ğinde bir tabak (daha iyisi yarım porsi­yon) makarna ya da pilav, ardından az yağla hazırlanmış bol miktarda karışık salata, akşam yemeğinde ise az miktar­da sıvı yağla tatlandırılmış bol miktar­da karışık salata, ardından et, balık, yu­murta ya da peynir yenebilir.

    Bu rejim istekli ve kuralına uygun yapılırsa çok olumlu sonuçlar verebilir. Bu uygulamanın hem kilo verdiren, hem de verilen kiloları geri almayı ön­leyici etkisi vardır. Öbür beslenme programlarıyla başarısızlığa uğrayanlar bu yöntemle günde yaklaşık 70-80 gr olmak üzere ayda 2,5 kg’ye kadar vere­bilirler. İdeal kiloya ulaşıldığında, be­sin gruplarını ayıran beslenme aynı ağırlıkta kalmayı sağlar,

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 3:38 pm