haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Yapay Kalp Uygulamasında Hasta Seçimi

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Yapay Kalp Uygulamasında Hasta Seçimi Empty Yapay Kalp Uygulamasında Hasta Seçimi

    Mesaj  nameisfatih Paz Kas. 21, 2010 4:58 pm

    Yapay kalp uygulamasına aday hastalar, tedaviye dirençli kalp yetmezliği bulu­nan ve kalp nakline gereksinim gösteren hastalardır.

    Kalp naklini bekleyen ve klinik gidişleri ağır olan bu hastaların yanı sıra bazı olgularda yapay kalp ge­rekliliği ani olarak doğar: Başarısız bir kalp nakli ya da başka kalp hastalığı için uygulanan girişimin amacına ulaşa­maması ani olarak yapay kalp uygula­masını gerektirir. En iyi sonuçlar, genel durumları son derece bozuk ve kalp nakli adayı genç hastalarda elde edil­mektedir. Yapay kalp, bağışıklık meka­nizmasıyla ret tepkimesi görülen olgu­larda uygulanmamalıdır.

    Buna karşılık ret tepkimesinin bağışıklık dışı meka­nizmalarla gelişmesi yapay kalp uygula­ması için bir engel oluşturmaz. Ama ba­ğışıklık sisteminin baskı altına alıcı bir tedaviden sonra yapay kalp uygulanan olgularda enfeksiyon görülme riski ar­tar; bu olgularda kalp naklinden sonra oldukça yüksek bir doku reddi tehlikesi de bulunmaktadır.

    Ameliyat öncesinde kalp kasının işlevlerinde önemli bir bo­zukluğun olmadığı olguların büyük bö­lümünde kısmi yapay kalp başarılı so­nuçlar sağlar; olguların üçte birinde ameliyattan hemen sonraki evrelerde kalp kasının işlevlerinde normalleşme sağlanır.

    Kalp nakline aday olgularda geçici yapay kalbin kesinlikle kullanıl­maması gereken koşullar şunlardır:

    Kan ve akciğer enfeksiyonları, potansiyel kalp vericilerinin önemli bir bölümünde daha önceden oluşmuş antikorların var­lığı, ilerlemiş yaş ve genel olarak damar sertliği, tıkayıcı akciğer hastalıkları, akut böbrek nekrozu (böbrek borucuklarında doku ölümü), koma, daha önce ya­pılmış stemotomi (göğüs kemiği kesile­rek yapılan ameliyat).

    Sternotomi yapıl­mış hastalarda daha önceden oluşmuş nedbe dokularının ayrılmasına bağlı ola­rak ağır kanamalar ortaya çıkabilir.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 7:56 am