haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Yeni Fiat Doblo Türkiye Yollarında

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Yeni Fiat Doblo Türkiye Yollarında Empty Yeni Fiat Doblo Türkiye Yollarında

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 20, 2010 6:42 pm

    Fiat Doblo 2010 Basın Lansmanı Antalya Adam & Eve Otelde gerçekleşen basın toplantısı ve test sürüşleriyle görkemli bir şekilde basına tanıtıldı.

    Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen hafif ticari araç segmentinin ödüllü temsilcisi Fiat Doblo'nun yeni nesli, hem Combi hem Cargo ve ayrıca binek otomobil ruhsatlı Panaroma karoser seçenekleriyle Türkiye'de de satışa sunuldu. Yeni Fiat Doblo'nun Cargo versiyonları 22 bin 900 TL'den, Combi versiyonları ise 26 bin 400 TL'den başlayan peşin indirimli anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerdeki yerini aldı.

    Özel perakende müşterilerine yönelik yapılan ön satışta şimdiden 500 adetten fazla yeni Fiat Doblo sattıklarını dile getiren Fiat Marka Direktörü Okan Baş, " Fiat Doblo, sınıfında şimdiye kadar hiçbir rakibinin sunamadığı konforu, teknolojik yenilikleri ve zengin ürün yelpazesini sunacak biçimde yollara çıkıyor. 2010 yılının konforlu Doblo'nun olacağına inanıyoruz, sene sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Fiat Doblo'yu müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Geniş ailelerin Doblo'su olarak da lanse edilen yeni Fiat Doblo, hem ekonomik ve ekolojik hem de daha performanslı 1.4 litre 95 HP benzinli ve 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP'lik Multijet turbo dizel motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor.


    Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2000 yılından bu yana 1 milyon adete yaklaşan üretimiyle dikkat çeken Fiat Doblo'nun yeni nesli, Türkiye'de de satışa sunuldu. Hem Cargo hem de Combi karoser seçeneklerine sahip olacak biçimde Fiat bayilerinde sergilenmeye başlanan yeni Fiat Doblo Cargo 22 bin 900 TL'den, yeni Fiat Doblo Combi ise 26 bin 400 TL'den başlayan peşin indirimli anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. Daha güçlü daha ekonomik ve aynı zamanda çevreci olmayı başarabilen biri benzinli olmak üzere dört farklı güç ünitesi ise yeni Fiat Doblo'nun motor yelpazesini oluşturuyor.


    1.4 litre 95 HP benzinli motor seçeneğinin yanı sıra 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP'lik 3 farklı Multijet motor, yeni Fiat Doblo'nun kalbini oluşturuyor. Yeni Fiat Doblo'yu Dynamic, Elegance ve Premio adı verilen 3 farklı ve zengin standart donanım paketiyle pazara sunan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, " Yeni Fiat Doblo, sınıfında şimdiye kadar hiçbir rakibinin sunamadığı konforu, teknolojik yenilikleri ve zengin ürün yapısını sunacak biçimde hazırlandı. 2010 yılının konforlu Doblo'nun olacağına inanıyoruz, sene sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Fiat Doblo'yu müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

    Altın müşteri adı verilen sadakat programı çerçevesinde uzun dönemdir Fiat Doblo kullanan müşterilerine yönelik ön satış aktivitesine kısa bir süre önce başladıklarını buna rağmen şimdiden 500 adet yeni Fiat Doblo satışı gerçekleştirdiklerini de dile getiren Okan Baş, resmi satışların ayın 19'unda başlayacağını ve şubat ayı sonuna kadar da 1000 adeti aşan bir satış adeti elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

    İletişim kampanyalarını da geniş aile konsepti üzerine kurduklarını ve reklam filminde de "Geniş Aile" dizisi karakterleriyle çekerek iletişime devam edeceklerine dikkat çeken Okan Baş, yeni Fiat Doblo'nun geliştirme sürecinde gelen Türk müşterilerden gelen geri beslemeler doğrultusunda aksiyonlar aldıklarının da altını çizdi. Yeni Fiat Doblo'nun lansman rengi olarak "Türk Kahvesi" adı verdikleri yeni gövde rengini seçtiklerini belirten Okan Baş, bu rengin sadece Türkiye pazarına özel olarak olduğunu da belirtti.

    Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Türkiye'ye özel olarak geliştirilen Premio donanım seviyesinin sadece Türkiye'ye özgü olduğunu müjdelerken, yeni Fiat Doblo satışlarının yaklaşık 15'ini bu versiyonun oluşturmasını hedeflediklerini vurguladı.

    Avrupa'da satışa sunulan veya sunulacak Fiat Doblo modellerine kıyasla daha zengin donanım seviyesini sunan Premio donanım paketinde; EBD destekli ABS, ESP, ASR, Hill holder, otomatik klima, sürücü ve yolcu ön havayastıkları, yan havayastıkları, arka park sensörü, aktif kafalık sistemi, MP3 çalarlı müzik sistemi, 16 inç alaşım jantlar, elektrikli ön ve arka camlar, ön sis farları, karartılmış arka camlar gibi çok sayıda unsur standart olarak sunuluyor.
    Yeni Platform, Şık Tasarım, Büyüyen Boyutlar!

    Yeni ve modern hatlara sahip tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran Fiat Doblo'nun Combi versiyonları, hem profilinde hem de arka bölümdeki evrimsel değişikliklere ek olarak karakterini belirleyen yeni yüz tasarımıyla da fark yaratıyor.

    Gövdeyle mükemmel bir şekilde bütünleşen tamponlar ve yeni tip büyük ızgara ile bombeli kaput tasarımı ile sofistike özellikleri harmanlanan yeni Fiat Doblo, belirgin tekerlek boşluk kemeri ve eğimli omuz kuşaklarıyla güçlü ve atak bir yapı sergiliyor. Bagaj kapağının temel çizgileri, kolay erişebilirliği ve oldukça geniş bagaj bölümünün boyutlarını vurgularken, D sütununa konumlandırılmış dikine arka farlar ve geniş arka cam cam, yeni Fiat Doblo'ya zerafet katıyor.

    "Sınıfının en iyisi" hedefiyle yollara çıkacak olan yeni Fiat Doblo, üstünde yükseldiği yeni platformunun avantajlarını kullanıcılarına yansıtacak. 4390 mm'lik uzunluğa, 1845 mm'lik yüksekliğe ve 1832 mm'lik genişliğe sahip yeni Fiat Doblo, 2755 mm'lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu unvanına sahip. 790 litrelik bagaj hacmi sunan aracın ikinci koltuk sırası katlandığında ise yükleme alanı 3200 litreye kadar genişletilebiliyor.

    Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo'da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı hava üfleyebilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsuruna da yer veriliyor. Yeni Fiat Doblo, bu özellikleriyle hem aileler hem hobi sahipleri hem de sık seyahat eden kişiler için ideal çözüm anlamına geliyor.

    1 tona varan yükleme kapasitesine sahip yeni Fiat Doblo Cargo ise kübik biçimli ve etkin kullanım ve yükleme özellikleri sağlayan iç mekanı ve araç içine geçişi kolaylaştıran sürgülü yan kapılarıyla dikkat çekiyor. 2.2 metrelik iç mekan uzunluğuna, 3400 ile 4200 litre arasında değişen bagaj hacmine sahip yine Fiat Doblo Cargo, kısa ve uzun aks mesafeli van versiyonlarının yanı sıra yüksek ve normal tavanlı olmak üzere farklı karoser tipleriyle de üretilecek.


    4 Motor Seçeneği ve Start&Stop Sistemi!


    Yeni Fiat Doblo, ilk etapta biri benzinli ve üçü dizel olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle Tofaş'ın Bursa'daki WCM sürecinde en yüksek puanla ve "Gümüş Seviye" ile ödüllendirilen fabrikasının bantlarından iniyor. Motor yelpazesinin tek benzinli motor seçeneğini oluşturan 1.4 litre 16 supaplı 95 HP'lik benzinli güç ünitesinin dışında Multijet teknolojili 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP'lik turbo dizel motorlar görev yapacak.

    1.4 litre benzinli ve 1.3 litre 90 HP'lik Multijet dizel motorlar, 5 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine edilirken, 105 ve 135 HP'lik diğer turbo dizel motorlar ise standart olarak 6 ileri vitesli şanzımanla donatılıyor. Lansmanı takip eden dönemde Fiat'ın otomatikleştirilmiş manuel şanzıman sistemi Dualogic ile donatılmış bir başka turbo dizel motor seçeneği daha motor yelpazesine katılacak.

    Euro 4 ve Euro 5 normlarına uygun üretilen Yeni Fiat Doblo'nun motorları otomobil rölantideyken motoru da durduran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) mekanizmasıyla da alınabilecek. Bu teknoloji ile donatılan Doblo versiyonları şehir içinde %15'e varan yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı değerleri sunabiliyor. Son olarak, Start&Stop sistemiyle birleştirilen Vites Değişim Göstergesi (GSI - Gear Shift Indicator) ise ne zaman vites değiştirileceğine dair öneride bulunan bir "yardımcı pilot" işlevi görmektedir.

    Bu sistem sayesinde, yakıt tüketimi anlamında motordan daha verimli ekonomik çalışma performansı alınabiliyor. Gösterge paneli üzerinden takip edilebilen GSI sistemi daha verimli bir yanma performansı için vites büyütme ya da mevcut torktan en iyi şekilde yararlanmak için vites küçültme önerisinde bulunmaktadır.
    Otomobil Konforu Sunan Süspansiyon Sistemi Sadece Yeni Fiat Doblo'da!


    Fiat Doblo'nun yeni nesli, bu sınıfta bir ilk olarak bi-link bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bu güne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu birarada sunuyor.

    Ayrıca Yeni Doblo'da bu özelliklere ek olarak maksimum denge kontrolü için EBD'li ABS, yokuş kalkış yardımcısı Hill Holder ve ESP sistemlerine de yer veriliyor. Yeni Fiat Doblo bu anlamda, ESP'nin tüm motor versiyonlarında sunulmasıyla bu özelliğe sahip sınıfındaki tek hafif ticari araç olarak ayrıca farklılaşıyor.

    Yeni Fiat Doblo'da koruyucu güvenlik seviyesi daha da geliştirilirken, ön hava yastıkları ve yenilikçi ön yan hava yastıkları sayesinde araç, en yüksek güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte yenilikçi ön yan hava yastıkları hem baş hem göğüs için koruma sağlamaktadır. Dahası Fiat Doblo, düşük hızlı çarpışmaların sonucunda araçta meydana gelebilecek potansiyel hasar miktarını ölçen sigorta çarpışma testi değerlendirmelerinde de sınıfında liderdir.

    Birçok Avrupa pazarında (özellikle Almanya ve İngiltere) sigorta primleri, aracın sigorta kategorisine göre değişmektedir. Yapılan değerlendirme, ortalama onarım maliyetlerine ve kazaların istatistiki sıklığına dayanmaktadır. Yeni Doblo hasar miktarını düşüren ve montaj kolaylığı sağlayan tasarımı sayesinde bu değerlendirmelerde sınıfının lideri olmuştur. Bu özellik aynı zamanda tüm kullanıcılar için düşük hasar potansiyeli ve daha ucuz onarım maliyetleri anlamına gelmektedir.

    Ayrıca yeni Fiat Doblo, ideal kabin konforu ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması için de birçok donanımı sunuyor. Bunlar arasında arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, hız sabitleyici, görüntülü park sensörleri, MP3 çalarlı müzik sistemi, Blue&Me eller serbest (Hands-free) sistemi ve Türkiye'de bu sınıfta bir ilk olarak Türkiye haritalı "Blue&Me TomTom" entegre navigasyon (Yön bulma) sistemi sayılabilir.

    Bununla birlikte parfüm püskürtücü, iPod taşıyıcı ve kablo bağlantısı, bagajda 12V'lik priz gibi unsurlara ek olarak Combi versiyonlarında standart olarak sunulan 5 kişilik oturma kapasitesi, 7 kişiye kadar yükseltilebiliyor

      Forum Saati Perş. Mayıs 02, 2024 9:31 pm