haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Kadın Trafik Ajanları Aramızda 20.11.2010 11:12

    avatar
    By_MeRT


    Mesaj Sayısı : 712
    Kayıt tarihi : 20/11/10

    Kadın Trafik Ajanları Aramızda 20.11.2010 11:12 Empty Kadın Trafik Ajanları Aramızda 20.11.2010 11:12

    Mesaj  By_MeRT C.tesi Kas. 20, 2010 5:12 pm

    .
    Kadın Trafik Ajanları Aramızda
    Aralarında Kadın Trafik Ekiplerinin de Bulunduğu Sivil Timler, Sürücülerin Hatalarını Affetmedi.
    Haber Yayın Tarihi: 20.11.2010 11:12

    İZMİR'de, özelikle direksiyonda cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri takmayan, kırmızı ışık ihlali yapanlara yönelik yeni bir projeyle kurulan ve aralarında kadın trafik ekiplerinin de bulunduğu sivil timler, sürücülerin hatalarını affetmedi. 15 kişilik özel ekip, 17 günde, yaklaşık 10 bin kural tanımayan sürücüyü cezalandırdı. Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, kuralları hiçe sayanlara karşı kurulan ekibin, önümüzdeki günlerde farklı noktalarda ve sayıları arttırılarak görevlendirileceğini açıkladı.

    Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçmiye dönük yaptıkları araştırmalarda, kent trafiğinin aksamasında önemli bir orana sahip olan küçük maddi hasarlı trafik kazalarının, genellikle direksiyon başında cep telefonuyla konuşmadan kaynaklandığı belirlendi. Bunun üzerine geçen ay Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla yeni bir uygulama başlatıldı.

    15 KİŞİLİK TİM KURULDU

    İlk olarak şube müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4'ü kadın 15 kişiden oluşan tim kuruldu. Halkla ilişkileri de iyi olan bu görevliler, trafiğin yoğun olduğu yerlerde, ana arterler ile önemli kavşaklarda görevlendirildi. Sivil olarak ve tek tek görev yapan trafik polisleri, kuralsız sürücülerin plakalarını, giysilerinin içine kamufle ettikleri telsizlerle, ileride uygulama yapan resmi ekiplere bildirerek cezalandırılmalarını sağladı.

    EN ÖNEMLİ GÖREV KADIN MEMURLARA

    Sivil trafik timinde en önemli görev ise, kadın polislere verildi. Alsancak gibi trafik yoğunluğunun en çok olduğu bölgedeki kavşaklarda görev yapan kadın trafik görevlileri, günlük kıyafetleriyle alışverişe çıkmış gibi davranarak kuralları hiçe sayan sürücüleri, tek tek tespit etti.

    KURALSIZLARA CEZA YAĞDI

    İlk kadın memurlarının göreve başladığı 15 kişilik ekip, tam kadro mesaiye başlayınca cezalarda katlanarak arttı. Resmi ekipleri gözetleyip hareketlerini ona göre yönlendiren kural tanımaz sürücüler, sivil ekiplerden kaçamadı. Yaklaşık 250 trafik polisinin görev yaptığı resmi ekiplerin bir ayda kestikleri toplam cezanın üçte birini 15 kişilik ekip 17 günde kesti. Kentin belirli bölgelerinde görev yapmalarına rağmen ekipler bu sürede, yaklaşık 10 bin sürücüyü cezalandırdı. 7 bin 169 sürücü cep telefonuyla konuşmaktan, 1812 sürücü ise kırmızı ışık ihlalinden kesilen cezalarla ilk iki sırada yer aldı. (Doğan Haber Ajansı)

      Forum Saati Perş. Mayıs 16, 2024 8:13 pm