haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Kurban Bayramının Gözde Mekanları Yaylalar

    avatar
    By_MeRT


    Mesaj Sayısı : 712
    Kayıt tarihi : 20/11/10

    Kurban Bayramının Gözde Mekanları Yaylalar  Empty Kurban Bayramının Gözde Mekanları Yaylalar

    Mesaj  By_MeRT C.tesi Kas. 20, 2010 5:07 pm

    .
    Kurban Bayramının Gözde Mekanları Yaylalar
    Faruk Kara - Sivas'ın Koyulhisar İlçesinde Kurban Bayramı Tatilini Fırsat Bilen Vatandaşlar, Havaların da Sıcak Olmasını Değerlendirerek Yaylalara Akın Etti

    Haber Yayın Tarihi: 19.11.2010 10:53



    Faruk Kara - Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, havaların da sıcak olmasını değerlendirerek yaylalara akın etti.

    İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki çam ağaçları ile çevrili Eğriçimen yaylası ve 25 kilometre uzaklıkta bulunan Tekke deresi mevkisindeki Arpacık Yaylası bayramda vatandaşların uğrak yeri oldu. Uzun bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, mevsimin son sıcak günlerini de değerlendirerek yaylalarda aileleriyle birlikte piknik yapma imkanı buldu.

    Çiğdem çiçeklerinin açtığı yaylalarda, vatandaşlar kurbanlıklarından artan etlerle mangal yaparak tatilinin zevkini çıkarttı.

    Eğriçimen yaylasının yaz ve kış mevsimlerinde ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyen vatandaşlar, bölgenin doğal güzelliklerinin yer aldığı bu yaylada piknik yapmanın ayrı bir zevk verdiğini aktardılar.

    Kasım ayı içerisinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği yaylaların doğal güzelliği ise ayrı bir görüntü oluşturuyor.

    Eğriçimen ve Arpacık yaylasını ilk defa gördüğünü söyleyen Fatih Yıldırım isimli vatandaş, bölgenin keşfedilmesi gereken turizm cenneti olduğunu söyledi. Büyüleyen doğal güzelliğe hayran kaldığını belirten Yıldırım, özellikle çam ağaçlarının adeta kalem gibi düzgün şekilde büyümesinin bölgeye ayrı bir güzellik kattığını, bu ayda böyle bir güzelliği barındıran bölgenin ilkbahar mevsiminde de farklı bir görüntü oluşturacağını kaydetti.

    Bu arada Eğriçimen Yaylasındaki yapay göl içerisinde bulunan renkli süs balıkları da vatandaşların ilgisini çekiyor.

    Koyulhisar Belediyesinin destek verdiği yaylada yaklaşık 3 yıl önce başlatılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan yapay göl içerisine renkli süs balıkları ve sazan balıkları atıldığı belirtildi.

    Vatandaşlar göl çevresinde de bol bol fotoğraf çektirdi.



    - ARPACIK YAYLASINDAKİ AHŞAP EVLER-



    Tekke deresi mevkisindeki Arpacık Yaylasında bulunan, ahşaptan yapılan yayla evleri de vatandaşların ilgisini çekiyor.

    Bölge sakinlerinden Şenel Fırat, burada hayvancılığın eskisi gibi yapılmadığını, bu nedenle yaylaların artık piknik alanı olarak kullanıldığını belirtti.

    Her yıl bu mevsimde özellikle Arpacık yaylasının karlar altında olduğunu anlatan Fırat, bu yıl sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı vatandaşların Kurban bayramı tatilinde burayı tercih ettiğini söyledi.

    Yaylada elektrik de olduğunu ifade eden Fırat, özellikle yaz mevsiminde vatandaşların burayı tatil yeri olarak kullandığını vurguladı.

    (FK-İSA-OSM) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

      Forum Saati Cuma Mayıs 17, 2024 1:53 pm