haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    HAS PARTİ, KONYA'DA SAĞA SOLA SAVAŞ AÇTI

    avatar
    anlataşkı


    Mesaj Sayısı : 100
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    HAS PARTİ, KONYA'DA SAĞA SOLA SAVAŞ AÇTI Empty HAS PARTİ, KONYA'DA SAĞA SOLA SAVAŞ AÇTI

    Mesaj  anlataşkı C.tesi Kas. 13, 2010 6:45 pm

    HAS Parti Konya'da hızlı başladı. Geniş katılımlı yapılan istişare toplantısında konuşan il başkanı Veli Tolu, sağa-sola, ileriye geriye her tarafa savaş açtı. Başkan Tolu, iki kelimeyi de yasakladıklarını açıkladı.
    HAS Parti Konya İl Başkanlığı, istişare toplantını yaptı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya HAS Parti İl Başkanı Av. Veli Tolu’nun yanı sıra Kurucu Kurulu üyelerinden Hasan Basri Sayı, Mahmure Boyalı, Serdar Akça katıldı.

    Anavatan Partisi eski İl Başkanı Hulusi Çınar ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Kuşdemir, yaptıkları istişareler sonunda Konya’da HAS Parti’yi kurduklarını belirtti.

    Bayram süresinde de teşkilat çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Kuşdemir, şunları söyledi:

    “Teşkilatlanma çalışmalarında daha önce hiçbir partide görev yapmamış, genç ve dinamik arkadaşlarımıza öncelik vereceğiz. Bu genç arkadaşlarımıza kendi tecrübemizi paylaşacağız. Çok güzel bir sinerji kurduk ve bu sinerji ile davamızı en üst noktaya taşımaya gayret göstereceğiz. 28 Kasım 2010’da Ankara’da Büyük Kongre’mizi gerçekleştireceğiz. Bizler mazlum kim olursa olsun mazlumun yanında olacağız.”

    Yolun başında HAS Parti’ye katılıp katılmama konusunda tereddütleri olduğunu belirten Kurucu Kurul Üyelerinden Hasan Basri Sayı, Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile karşılaştıktan sonra bu tereddütlerinin kaybolduğunu aktardı. Toplumumuzun bu partiyi kabul ettiğini ve bu partiyi beklediğini gördük. Allah bu yolda bizleri utandırmasın” şeklinde konuştu.

    HAS Parti Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, şöyle devam etti:

    “İyiyi, güzel ve doğruyu keşfetmekte mahir olan aziz hemşerilerimiz bu gün yeni bir medeniyet mücadelesinin başlangıcına şahitlik ediyor ve katkıda bulunuyor. Bizimle birlikte fiilen çalışamasa da bize destelerini ileterek güç veren, dua eden, evinde, sokağında, iş yerinde, mahallesinde bizim sesimiz olan tüm gönüldaşlarımı da yürekten teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni bir medeniyet mücadelesi başlattığımızı belirtmek istiyorum.”

    Başkan Veli Tolu, “Milletin sorunlarını bilen bu sorunları çözme iradesine sahip olan asla 'mış' gibi yapmayan, ne yapacaksa onu söyleyen ve söylediklerini yapmaktan asla vazgeçmeyecek, geri adım atmayacak, korkmayacak bir siyasi hareket olarak HASPARTİ çatısı altında bir ayara geldik” dedi.
    Tolu, şunları dile getirdi:

    “Bütün bu gerçekler hepimizi yeni bir medeniyet siyaseti etrafında bütünleşmek, yeni bir ortak sesi; yani milletin sesini, halkın sesini oluşturmak mecburiyetinde bırakmıştır. Sorunları çözmekten uzak siyasetçilerin ve yerleşik siyasetin kullandığı kavga ve kamplaşma dilini reddeden bu kadro, milletin ve halkın temsilcisi olarak bugün buradadır.”

    SAĞIN SOLUN ANLAMI KALMAMIŞTIR

    Türkiye siyaset arenasında pek çok partinin bulunduğunu aktaran Tolu şunları söyledi:

    “Bu siyaset arenasında bizlere en çok soru yelpazenin neresindeniz oluyor. Bu noktada öncelikli olarak Türkiye’deki siyasal anlayışların ne olduğuna bakmamız gerekiyor. Şunu açıkça ifade etmemiz gerekiyor ki; Türkiye siyasetinde alışılmış olan sağcı solcu, ilerici gerici, muhafazakâr laik, milliyetçi demokrat gibi tanımların artık hiçbir anlamı kalmamıştır. Çünkü bu tanımlamaların hiçbirisi Türkiye’de halkın ihtiyaçlarına cevap verecek muhtevada değildir.

    Bu çerçevede baktığımızda bizim partimiz sağcı bir parti değildir, solcu bir parti de değildir, liberal bir parti değildir, muhafazakâr ya da milliyetçi bir parti de değildir. Türkiye’nin üzerine yük olan bu siyasi tanımlamaların da artık bundan sonra çözüm üretmesi mümkün değildir. Bu sebeple partimiz Türkiye’de milletin, halkın merkezi olan bir partidir. Onun için yerimizi milletin, halkın merkezi olarak tanımlıyoruz. Milletimizin ortak iradesi ve çabasıyla oluşacak bu siyaset inşallah Türkiye insanlarının özgürlüğünü, adaletini ve refahını temsil edecek. Antiemperyalist ve maneviyatçı bir kimlikle yoluna devam edecektir.”

    ORTAK SÖZÜMÜZ İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİDİR

    Partiyi bir araya getiren kişilerin temel esaslarının adaleti sağlamak olduğunu belirten Tolu, adaletten hiçbir şart altında şaşmayacaklarını kaydetti. Parti aleyhine de olsa adaletin temel prensip olarak kabul edileceğini anlatan Tolu, daha sonra şunları söyledi:

    “Adalet hepimizin arzuladığı ortak değerdir. Bizim ortak sözümüz; bizim ortak doğrularımızı, medeniyetimizde maruf olarak adlandırdığımız insanlığın ortak değerleri, insanların ortak erdemleridir. Bunlardan bir kaçını saymak gerekirse şöyle sıralayabiliriz; Bu partiyi bir araya getiren arkadaşlarımız, öncelikli olarak Hz. Adem’den bu yana insanlığın en temel değeri olan adaleti tesis etmek için bir araya gelmiş insanlardır. İkincisi bu topraklarda zengini daha da zenginleştiren, fakiri daha da fakirleştiren, yoksul, kimsesiz ve çaresiz bir hale getiren, mağdur ve mazlum hale getiren bu haksız iktisadi ve ekonomik düzenin kaldırılması için canla başla mücadele edeceğiz.”

    HAS PARTİ Kuruculular Kurulu Üyesi ve Konya İl Başkanı Av. Veli TOLU sözlerini şöyle tamamladı:

    “Bu siyasi kadro sözünü hiç esirgemeden söyleyecek. Bizden sözümüzü eğip bükerek, 'lakin' 've lakin' diyerek başlayan hiç bir cümle duymayacaksınız. İnanmadığımız hiç bir şeyi söylemeyeceğiz. Söylediğimiz sözleri gerçekleştirmek için de ne pahasına olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Üslubumuzda asla kavga olmayacak, üslubumuzda asla ötekileştirme olmayacak, üslubumuzda asla kamplaştırma olmayacak, üslubumuz asla marjinal bir üslup olmayacak. Halkın sesini, milletin nefesini medeniyetimizin bütün değerlerini hakim kılmak için hiç çekinmeden yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi bu topraklarda bizden farklı ve bizden ayrı olarak görmeyeceğiz, hiç kimseye karşı düşmanlık etmeyeceğiz, hiç kimseye izzetini zedeleyecek şekilde söz söylemeyeceğiz.

    Bizler bu ülkede ve dünyada ancak ve ancak zalimlere karşı düşmanlık edeceğiz. Ve bunun için bir bedel ödemek gerekirse bundan da asla kaçınmayacağız.”

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 3:17 pm