haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Amerikan Usulü Istakoz

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Amerikan Usulü Istakoz Empty Amerikan Usulü Istakoz

    Mesaj  nameisfatih Perş. Kas. 25, 2010 3:06 am

    Malzemeler
    1adet ıstakoz
    1adet soğan
    ½ kereviz kökü
    1adet havuç
    1 tutam pırasa(beyaz kısımdan)
    1diş sarımsak
    2adet karanfil
    1adet defne yaprağı
    3,5kaşık tereyağı
    1fincan zeytinyağı
    1kaşık salça
    1kaşık çiğ krema
    ¾ fincan konyak
    2fincan beyaz şarap
    4bardak su
    tuz
    kekik
    kırmızı biber

    Tarif
    Istakozun kollarını dibinden kesin kuyruk ile gövdesinin ayrıldığı yerden ikiye bölün. Üst kısımlarını uzunluğuna doğru ikiye keserek havyar ve beyazları ayrırın. Makaslarının üzerine çekiç ile vurarak çatlatın; enine 2parmak kalınlığında parçalara kesin.
    Sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin. Zeytinyağını bir buçuk kaşık tereyağıyla beraber bir tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz, havuç ve pırasa katarak 10dk kavurun. Yumuşamaya başladıklarında ıstakozun etlerini de katıp 5dk daha kavurun. Istakozun etleri kızarınca konyağı döküp karıştırın. Konyağın alkolü uçtuğu vakit beyaz şarap, salça, doğranmış sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karanfili ekleyin. Suyunu tuzunu ayarlayarak defne yaprağını da katın ve tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 20dk pişirin.
    Pişen ıstakozun etlerini delikli kepçe kullanarak ayrı bir tencerede kısık ateşe oturtun. Tenceredeki suyu ise koyuşana kadar kaynatmaya devam edin; suyu azalınca da süzgeç ile süzün. Buraya kalan tereyağını, kremayı, başta ayırdığınız havyar ve beyazları katın iyice karıştırın. Kısık ateş üzerindeki ıstakozun etlerinin üst kabuklarını ayırarak alt kabuklarıyla servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu yayın.

      Forum Saati Çarş. Kas. 13, 2024 8:38 am