haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Boy Uzatan Ayakkabı

    avatar
    Ozan ~


    Mesaj Sayısı : 350
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Boy Uzatan Ayakkabı Empty Boy Uzatan Ayakkabı

    Mesaj  Ozan ~ C.tesi Kas. 13, 2010 2:21 pm

    Boy Uzatma

    İşadamı Mürsel Gül’ü Savaş Ay’ın A takımında tanımıştık.Malatya’lı cam Çocuk Mikal’i Almanya’ya tedavi ettirmek ve müzik kaseti yapmak için götürmüştü. Uzun zamandır yurt dışında yaşayan ve multi Medya sektöründe faaliyet gösteren Mürsel Gül Almanya’daki Atlantic Müziğin’de sahibi.

    Aynı zamanda da Türkiye’de kurmuş olduğu Meeg Ltd Şti isimli şirketi ile hem yurt dışından Türkiye’ye teknoloji transferi yapmakta hem de yurt dışından Türkiye’deki şirketlere kredi sağlamaktadır.

    Mürsel Gül’ün en büyük zevki yurt dışında çıkan yeni ürünleri bulup hemen Türkiye’ye getirmek. Bunlardan başlıcaları ; Deniz suyunu içme suyuna çeviren cihazlar Yanık yağdan mazot motor yağı ve gaz yağı üreten teknoloji 3 dakikada Eliza testiYakıt tasarruf aleti tüm motorlu araçlarda kullanılan LPG ve doğalgaz kitleri ve tankları Natur Kozmetik ürünleri Avrupa’da ehliyetsiz kullanılan 2 kişilik otomobiller gözlük camı mendili ve 18 yaşından küçüklerin eğlence yerlerinde kalmalarını engelleyen cihazlar …

    İtalyan Mario Bertulli boy sorununa çözüm bulmuştu. Boyu 7 ila 10 santimetre arasında uzun gösteren özel tasarımlı ayakkabı.

    Mürsel Gül boy uzatan ayakkabıların Türkiye’de çok büyük ilgi göreceğini düşünerek hemen bu İtalyan markasınınTürkiyeOrta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu genel distribütörlüğünü aldı.

    Dünyada sadece İtalya’da Bertulli tarafından üretilen “boy uzatan “ayakkabıların Türkiye’deki satış fiyatları 149 eurodan başlıyor.

    Bu fiyatlar müşteriler tarafından çok uygun bulunduğundan Mürsel Gül’ün mucize ayakkabıları 20 günde tam bin adet sattı. Üstelik orta gelirli ailelerin yaşadığı semtlerde.

    Mürsel Gül “Boy sorunu psikolojik olarak insanları daha çok etkiliyor. İnsanlar parayı düşünmüyor daha tepeden bakmak istiyorlar” diyor.

    İtalyan firma ayakkabıları modaya da uydurmuş. Klasik ayakkabıların yanı sıra spor modellerde de aynı formül uygulanmış.Erkekler spor ve klasik modeller ile bayanlar ise sadece spor modeller ile 10 cm uzun görünebiliyorlar.

    Pantolon boylarını uzattıran bayanlar ve erkekler işin keyfini çıkarmaya başlayınca ikinci ve üçüncü siparişlerini vermeye başlıyorlar.Taksitli olarak bu ayakkabıları almak isteyenlerin yoğun istekleri üzerine yakında on-line satışa başlayacaklarını belirten Meeg Ltd.Şti. sahibi Mürsel Gülsiparişlerin 1 gün içerisinde Kargo ile müşterilerine ulaştırdıklarını belirtti.

    Mürsel Gül çok yakında da bel fıtığı ağrısı çeken ve ayaklarında da aksaklık olan bayanerkek herkesin büyük ilgi göstereceği çok ilginç bir ayakkabının Türkiye’de satışa sunulacağını söyledi.

    Erkeklerde 1.62 Kadınlarda 1.51′den kısalar mutsuz:
    Danimarka’da yapılan bir araştırma “boy”un mutluluk ve sağlıkla doğrudan ilgili olduğunu ortaya çıkardı. Sağlık departmanları için özel olarak hazırlanan araştırmaya göre erkeklerde 1.62 cm.kadınlarda da 1.51 cm.’nin altındakiler “kısa” olarak değerlendirildi. Yapılan anketlerde bu kişilerin hayat kalitelerinin ortalama boydakilere göre daha düşük olduğunu belirten uzmanlarbunu yenmek için kısa boyluların topuklu ayakkabı giymelerinin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabileceğini de belirtti. Bu durumun obez bir insanın kilo vermesi gibi ruh sağlığına iyi geldiğini belirten uzmanlar topuklu ayakkabı giyerek de olsa boyun erkeklerde 7kadınlarda 6 cm.’lik bir uzamanın hayat kalitesini yüzde 6 oranında artırdığı belirtildi. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Torsten Christensen de “Kısa insanların eğitim ya da iş ve sosyal yaşamda çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını biliyorduk. Ancak boy ve mutluluk arasındaki bu ilişkiyi bilimsel olarak da kanıtlamak gerekiyordu” dedi. Estetik açıdanda çok hoş ayakkabılar.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 13, 2024 10:50 pm