haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Kulak kiri bakımı temizliği

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Kulak kiri bakımı temizliği Empty Kulak kiri bakımı temizliği

    Mesaj  nameisfatih C.tesi Kas. 27, 2010 4:40 am

    İşitme organımız olan kulak, dış kulak, orta kulak ve iç kulak diye üç bölümden meydana gelmiştir.

    Dış Kulak: Kulak kepçesi ve kulak yolundan müteşekkildir. Kulak yolunda koyu sarı renkte yapışkan bir madde bulunur. Bu madde kulağa giren tozları yakalayarak orta kulağı kirlenmekten korur. Kulak yolunun sonunda orta kulağı dış kulaktan ayıran ince ve gergin bir zar vardır.

    Orta kulakta içi hava dolu bir boşluk ve boşluğun içinde işitme kemikleri bulunur. Çekiç, örs ve üzengi adını alan bu kemiklerden çekiç kemiği kulak zarına bağlanmıştır. Kulak zarına çarpan ses dalgaları zarı titreştirir. Zar da kendisine bağlı çekiç kemiğini titreştirir. Titreşim sıra ile örs ve üzengi kemiklerine geçer ve oradan iç kulağa ulaşır. Orta kulak, "östaki borusu" adı verilen bir kanalla yutağa açılarak buradan hava alır.

    Ortakulağın hava alması, şiddetli seslerde zarın yırtılmasını önler.
    Üzengi kemiği, iç kulakta kemik dolambaç adı verilen parçaya bağlanır. İç kulakta hem işitme hem de denge ile ilgili parçalar bulunur. İşitme sinirleri ile donatılan parçaya "korti organı" adı verilir.

    KULAK KİRİ
    Dış kulak yolunda bulunan koyu sarı maddenin miktarı bazen artış göstererek kulak yolunu tıkar. Balmumu kıvamında olan bu madde işitmeyi zorlaştırır.

    DiKKAT: Dış kulak yolunu tıkayan maddeyi kendi başınıza çıkarmaya çalıştığınız takdirde işi daha da zorlaştırabilirsiniz. İyice sıkışan madde kulak zarına basınç yapacak ve belki de yırtılmasına sebep olacaktır.

    Bir kulak doktoru, "kulak yıkama aparatı" ile kulak yolundaki bu fazla maddeyi kolayca çıkaracak ve belli bir müddet sonra kontrole gelmenizi isteyebilecektir.

      Forum Saati Salı Mayıs 14, 2024 2:25 pm