haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Reiki'nin Prensipleri

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Reiki'nin Prensipleri Empty Reiki'nin Prensipleri

    Mesaj  nameisfatih C.tesi Kas. 27, 2010 4:24 am

    * BUGÜN ÖZELLİKLE BUGÜN KIZMA
    * BUGÜN ÖZELLİKLE BUGÜN ENDİŞELENME
    * HAYATINI DÜRÜSTÇE KAZAN
    * YAŞAYAN HERŞEYE SAYGILI OL
    * ŞÜKRAN DUYGUSU İÇİNDE YAŞA

    Usui Sensei Kurama Dağından indikten sonra yetiştirdiği tüm öğrencilerine yukarıdaki beş ana prensibi ellerinden geldiğince uygulamalarını önermiştir.

    İlk iki kuralda “Bugün” kelimesi çok önemlidir. Çünkü insanlar ne kadar gayret etseler de bir ömür boyu bu prensipleri uygulayacağım yada her gün bu esasları uygulayacağım diyerek, bu ilkeleri gerçekleştirmekte zorlanırlar. Ancak her sabah uyandıklarında kendilerine bu prensipler yapacağım derlerse ertesi güne kadar bunları uygulamaları daha kolay olacaktır.

    * Bu gün özellikle bugün kızma;

    Reiki sayesinde hayatta karşılaştığımız zorluk ve sıkıntıları tolere edebiliriz. Olayları daha iyi analiz edebilir ve anlayabiliriz. Kızgınlıktan kurtulabilmek Reiki Prensipleri içerisinde en zor olanıdır. Kızgınlığın ne kadar yıkıcı, negatif ve tüketici olduğunu biliriz. Bundan dolayıdır ki kızgınlıkla baş edebilmek cidden çok önemli bir olaydır. Farkedersiniz ki sakin olduğumuz zamanlar çok daha yapıcı ve anlayışlı olabilir ve olalar çözümleyebilir, bunun yanı sıra sorunlara çare bulabiliriz. Siz böyle olduğunuz zaman da karşınızdaki kişiler veya olaylar da size daha yumuşak olarak gelecetir. Kendimize kızdığımız zaman elimize ne geçer? Belki biraz deşarj oluruz ama olaylar düzelmez, düzelmediği gibi bu kızgınlık enerjisi ile daha başka bizi kızdıracak olayları da kendimize çekeriz. Bu durum hayatımızı zorlaştırmaktan, kalp kırarak çevremizdeki insanları uzaklaştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

    Kızgınlığın temelinde mutlaka bir korku yatar. Bu da genellikle ya “suçlanma korkusu” ya da “güçsüzlük korkusu” dur. Bu korkularımızı saptayarak korku giderme meditasyonu yaparak bu korkularımızdan kurtulabilir.(Bunun için bilinçaltı çalışmalarını inceleyiniz.)

    En önemlisi kızgınlık yarattığı negatif enerji ile bedenimizde mutlaka bir sorun yaratır. Çünkü “ Ne ekersen onu biçersin ”.

    *Bu gün özellikle bugün endişelenme;

    Kendimizi endişe ve kaygıdan arındırmalıyız. Bu çok doğal ve insani bir durumdur anca bizden çok şey götürür. Her zaman evrenin güvenli olduğunu düşünmeli ve pozitif enerjiyi bedenimize çekmeliyiz. Aksi halde endişeler korkuları doğurur, korkularsa hastalıkları. Baktınız ki endişelendiniz hemen sakin bir köşe bulun ve bu endişelerinizin altında yatan korkuyu yada o anda oluşan korkuyu ,korku meditasyonu ile temizleyin.Bu durum size sakinlik dolayısıyla doğru düşünebilme yetisi sağlayacaktır.

    *Hayatını dürüstçe kazan;

    Bu prensibin anlamı hiç kimsenin hakkını ihlal etmeden hayatımızı kazanabilmektir. Ayrıca hayatlarını bu şekilde kazananlara da saygılı olmaktır. Bu şekilde davrandığımız sürece kendimize saygı duyar ve suçluluk korkusundan uzaklaşırız. Biz bu şekilde kendimize ve çevremize karşı dürüst olduğumuzda ve kazancımızı da bu şekilde doğru bir biçimde kazandığımız zaman göreceksiniz ki etrafımızdaki insanlar bize gereken değeri gösterecekler ve sağlam bir kimlik oluşturmuş olacağız. Biz nasılsak etrafımızdaki kişiler de öyledir. Dürüstsek dürüst insanları değilsek dürüst olmayan insanları etrafımıza toplarız. Onlar bizim aynamızı oluştururlar. Bu durumda karşımızdaki kişi veya olaylar aslında bizim kim olduğumuzu göstermekle görevli enerjilerdir.

    *Yaşayan her şeye saygılı ol;

    Bu prensip bize evebeynlerimize, büyüklerimize ve öğreticilerimize saygılı olmayı ve onların tecrübelerinden yararlanmamızı sağlar. Saygı duyacağımız kişiler sadece büyüklerimiz değil küçüklerimiz, hayvanlar, bitkiler gibi tüm canlılardır. Çünkü onların da kendilerine ait bir öğretici enerjileri bulunmaktadır. Etrafımıza daha farkındalık içerisinde saygıyla davrandığımız zaman yaşamın bize gösterdiği tüm öğretilere sahip olabiliriz. Evrende yaşan tüm canlılar ortak bir enerjinin parçalarıdır. Onlara karşı gösterdiğimiz saygısızlık kendimize göstermiş olduğumuz saygısızlıktır.

    *Şükran duygusu içerisinde yaşa;

    Şükran duygusunu gösterememek ve bu duyguyu hissetmekten kaçmak bizlerin ego duygusunun bir göstergesidir. Halbuki sahip olduğumuz her şeye teşekkür etmek bizlerin yüreklerini genişletir. Bu saye de hayat sevincimiz ve enerjimiz artar. Evrenin size verdiklerine, doğada yaşayan her canlıya teşekkür edin, kırgınlıklarınızı unutun gitsin, kişileri ve olayları affedin. Bakın o zaman göreceksiniz ki ne kadar hafiflemişsiniz ve ruhsal bir gelişme yoluna girmişsiniz.

    Bu beş prensibi mutlaka uygulamaya çalışın çünkü her sabah uyandığınızda iki seçeneğiniz var 1.Mutlu olmak 2 Mutsuz olmak. Eğer bu seçeneklerden tercihiniz mutlu olmaksa işte mutlu olmanın yolları bu prensiplerden geçiyor.

    Kaynakça :

    “Şifa Kaynağı Reiki”

    Petek Kitamura

      Forum Saati Paz Nis. 28, 2024 10:54 pm