haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    'Burn Out' Sendromu

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    'Burn Out' Sendromu Empty 'Burn Out' Sendromu

    Mesaj  nameisfatih C.tesi Kas. 27, 2010 4:05 am

    tres yaşamın özünde her zaman vardır. Günümüzde de birçok insan kendini gereğinden çok yorgun hissediyor. Kadıköy Şifa Hastanesi Psikoterapisti Fatma Tosun, stresin olumsuz etkilerini ve başa çıkma yollarını anlattı. Yoğun ve uzun süreli stres altında; adale geriliminde artış, kalp vurum sayısında ve solunumda hızlanma, kan basıncında artış gibi fizyolojik tepkiler gerçekleşir. Salgılanan stres hormonları, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, baş ağrısı, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi hastalıklara neden olabilir.



    'Burn Out' Sendromu '
    Burn out' ifadesi, vücudun fiziksel ve ruhsal olarak çökmesi anlamına geliyor. Bu sendrom sürekli stres altındaki kişilerde görülür. Bu sendromu yaşayan kişiye yaptığı iş giderek daha anlamsız gelir, çalışma isteğini kaybeder. Giderek daha kolay sinirlenmeye başlar.

    Stresten işte bu yollarla korunun
    Solunum kontrolü: Doğru ve derin nefes alıp-vermeyi yapabilmek, gevşemeyi öğrenme yolunda atılan ilk adımdır. Bedensel gevşeme: Başınızdan başlayarak sırayla vücudunuza odaklanmak ve gevşemek sizi rahatlatır. Fiziksel egzersiz: Düzenli yapılan egzersiz kas gerginliğinin azaltılmasında etkilidir. Masaj: Sinir sistemi üzerinde iyi hissetmenizi sağlayan hormonları harekete geçirir. Tatil: Kısa ya da uzun tatiller yapmak rahatlatır.

      Forum Saati Salı Mayıs 14, 2024 7:44 pm