haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Rusya ile Belarus arasında kabul polemiği 22.11

    avatar
    By_MeRT


    Mesaj Sayısı : 712
    Kayıt tarihi : 20/11/10

    Rusya ile Belarus arasında kabul polemiği 22.11 Empty Rusya ile Belarus arasında kabul polemiği 22.11

    Mesaj  By_MeRT Çarş. Kas. 24, 2010 4:11 pm

    .
    Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant'ta yayımlanan haberinde, Lukaşenko'nun resmi bir ziyaret için dün Belarus'un başkenti Minsk'e gelen Lavrov ile görüşmek istemediği belirtildi.

    Lavrov'nun ziyaretinin amacının Belarus Dışişleri Bakanı Martinov Sergey ile görüşme şeklinde açıklandığını hatırlatan gazete, "Ancak uzmanlar, Lavrov'un ziyaretinin son dönemde AB liderleriyle yaptıkları temaslardan cesaret alan Belarus'a son bir uyarı amacını taşıdığını ileri sürüyorlar" denildi.

    Kremlin'den adı açıklanmayan kaynaklar Kommersant'a yaptıkları açıklamada, Lavrov'un, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in yasaklaması nedeniyle Lukaşenko ile görüşmeyi planlamadığını kaydettiler.

    Belarus Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Pavel Legki, Kommersant'a yaptığı açıklamada, Lukaşenko'nun bugün Lavrov ile görüşmesinin planlanmadığını belirtirken, gazete, Lukaşenko'nun Rusya'dan bundan önce Belarus'a gelen bütün üst düzey yetkililerle ve hatta valilerle bile görüştüğüne dikkat çekti.

    Rus İnterfaks ajansı da konuyla ilgili haberinde, Lavrov'un, Lukaşenko ile görüşmesinin Kremlin tarafından yasaklandığını belirterek, "Kremlin'den bir kaynak, Lavrov'un Belarus Devlet Başkanı ile görüşmesinin mümkün olmadığını çünkü Lavrov'un, Medvedev'den bu konuda kesin emir aldığını söyledi" ifadesine yer verdi.
    AA

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 8:28 pm