haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bahçeli'den 'NATO' tepkisi!

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Bahçeli'den 'NATO' tepkisi! Empty Bahçeli'den 'NATO' tepkisi!

    Mesaj  nameisfatih Salı Kas. 23, 2010 1:12 pm

    "Türkiye en büyük tehdit kaynağının İran olduğu konusundaki değerlendirmelere onay verdi"

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Bahçeli, NATO zirvesinde alınan füze savunma sistemi kararıyla ilgili olarak, “Türkiye, NATO içinde bugün itibariyle en büyük tehdit kaynağının İran olduğu konusundaki değerlendirmelere katılmış, füze savunma sisteminin bu temelde geliştirilmesine onay vermiştir,” iddiasında bulundu. MHP lideri, ayın konudaki ikinci iddiasını ise “Füze kalkanının kurulacağı ülke Türkiye olarak belirlenmiş, adeta başta AB olmak üzere NATO üyesi ülkelerin güvenliğini sağlamak için bütün riskler üstlenilmiştir,” sözleriyle dillendirdi.

    ÖĞRETMENLERİN YAŞADIKLARI ZORLUKLARI ANLATTI

    Grup konuşmasına, bayram ve Öğretmenler Günü tebrikiyle başlayan Bahçeli, öğretmenlerin kısıtlı imkanlarla görev yaptıklarını ve ‘gereken ilgiye mazhar olamadıklarını’ anlattı ve bunların, en başta iktidar partisinin bir ‘ayıbı’ olduğunu iddia etti.

    “ÖĞRETMENLERİN ELLERİNDEN TUTMANIN VAKİT GELDİ DE GEÇİYOR BİLE”

    “Bize göre, öğretmenlerin elinden tutulmasının ve layık oldukları ekonomik ve sosyal seviyeye taşınmalarının vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir,” diyen Bahçeli, parti olarak öğretmenlere yönelik önerilerini, şu sözlerle sıraladı:

    “Yetersiz ve komik bir hal alan ek ders ücretlerinin yükseltilmesi ve tatillerde de verilmesi; öğretmenlerin yıpranma tazminatı almaları; eğitim ve öğretim tazminatının yükseltilmesi; öğretmen taban aylığının arttırılması; büyük şehirlerde lojman imkanının sağlanması; sözleşmeli öğretmenliğin çoğalan sorunlarının bitirilmesi ve aday öğretmenlerin atanmasıyla ilgili engellerin ortadan kaldırılması ve karşılaştıkları güçlüklerin bertaraf edilmesi gerekmektedir.”

    NATO ZİRVESİ

    AKP hükümetinin, her alanda başarısız ve siyasi yeteneksiz olduğunu iddia eden MHP lideri, iktidar partisinin politikalarını eleştirdi. Konuşmasında, NATO zirvesine de değinen Bahçeli, yine hükümete yüklendi ve “NATO toplantısından sonra, sanki Türkiye’nin tezlerinin belirleyici olduğu ve bu yönde sonuç bildirgesinin hazırlandığı gibi yanlış ve aldatıcı bir bilgi verilmeye çalışılması talihsizlik olmuştur,” dedi.

    “NATO’nun, değişen global şartlarına uyum sağlaması ve yeni tehdit değerlendirmesini esas alan stratejiler belirlenmesi amacıyla yeni stratejik konsept belgesinin kabul edilmesi, önemli bir gelişme olmuştur,” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

    ERDOĞAN’IN NATO ZİRVESİNE KATILMAMASI

    “Füze kalkanı olarak bilinen füze savunma sistemi etrafında Türkiye’de yapılan tartışmalarda, AKP hükümetinin ortaya koyduğu görüşlerin, bu konuda NATO’da alınan kararlar ışığında değerlendirilmesi önem taşımaktadır. AKP hükümetinin bu konudaki gerçek amaçları ve hesapları, ancak böyle bir değerlendirmeyle daha iyi anlaşılabilecek, milletimizi yönlendirmek için sarf ettiği çabaların arkasındaki niyetler ve gerçekler daha açık olarak görülebilecektir. Bu itibarla yapılacak objektif bir değerlendirme, Başbakan Erdoğan’ın, büyük bir önem taşıyan NATO-Lizbon Zirvesi’ne katılmayarak, Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Gül’ün temsil etmesinin arkasındaki düşünce ve hesaplara da ışık tutabilecektir.”

    “TÜRKİYE, EN BÜYÜK TEHDİT KAYNAĞININ İRAN OLDUĞU DEĞERLENDİRMELERİNE KATILMIŞTIR”

    NATO zirvesinde alınan füze savunma sistemi kararıyla ilgili olarak, “Türkiye, NATO içinde bugün itibariyle en büyük tehdit kaynağının İran olduğu konusundaki değerlendirmelere katılmış, füze savunma sisteminin bu temelde geliştirilmesine onay vermiştir,” iddiasında bulunan Bahçeli, iktidar partisine de “Merakımız, bundan sonra AKP’nin, ‘komşularıyla sıfır sorun’ politikasını nasıl yürüteceği ve bu konuda ne kadar samimi olacağıdır,” sorusunu yöneltti. MHP lideri ayrıca, Başbakan Erdoğan’a da şu soruyu sordu:

    “İRAN’A DEĞİLSE KİME KARŞI?”

    “Siyasi hesaplarla kendinizin gitmeye cesaret edemediği, Lizbon Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı tarafından onay verilen füze savunma sistemi, İran’a karşı değilse hangi potansiyel tehdit kaynağına, ülkeye karşıdır? Tehdit kaynağı İran değilse Senegal midir, Küba mıdır, yoksa Rusya mıdır?”

    “AB VE NATO GÜVENLİĞİ İÇİN BÜTÜN RİSKLER ÜSTLENİLMİŞTİR”

    “Gerçekler gün gibi ortadadır,” diyen Bahçeli, “Füze kalkanının kurulacağı ülke Türkiye olarak belirlenmiş, adeta başta AB olmak üzere NATO üyesi ülkelerin güvenliğini sağlamak için bütün riskler üstlenilmiştir,” iddiasında bulundu.

    ANKARA / DHA

      Forum Saati Salı Mayıs 07, 2024 11:21 pm