haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    'Türkiye'nin vilayetlerinin havası temizdir'

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    'Türkiye'nin vilayetlerinin havası temizdir' Empty 'Türkiye'nin vilayetlerinin havası temizdir'

    Mesaj  nameisfatih Salı Kas. 23, 2010 1:10 pm

    ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevre konusunda yaptıkları çalışmaların geçen dönemlerle kıyaslanamayacğını belirterek, "Artık Türkiye'nin bütün vilayetlerinin havası temizdir" dedi.

    BAKAN EROĞLU: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN VİLAYETLERİNİN HAVASI TEMİZDİR

    Bakan Eroğlu, bayram tatili dolayısıyla Afyonkarahisar'ın ilçelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda önce Sinanpaşa, ardından İhsaniye ilçelerini ziyaret eden Bakan Eroğlu, hükümet ve bakanlık olarak yaptıkları yatırımlardan söz etti. Çevre konusunda yaptıkları çalışmaların geçen dönemle kıyaslanamayacağını kaydeden Bakan Eroğlu şunları söyledi:

    "Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Çevre konusunda attığımız adımlar, geçmiş dönemlerle asla mukayese kabul edemez. Artık Türkiye'nin bütün vilayetlerinin havası temizdir. Ayrıca bizim bir eylem planımız var. Bu eylem planı çerçevesinde Türkiye'deki bütün katı atıkları, çöpleri, tıbbi atık dediğimiz hastane atıklarını toplayarak bertaraf etmek için büyük bir seferberlik yapıyoruz. Bu çerçevede Afyonkarahisar ve civarındaki bütün ilçe, belde ve köyler dahil olmak üzere muhteşem bir katı atık bertaraf tesisi inşa ettik."

    Tıbbi atıkların bertaraf edilmesiyle birlikte hastalıkların da azalmaya başlayacağını kaydeden Eroğlu, "Dolayısıyla hastane-doktor-ilaç masrafları azalıyor. Biz bunu çok önemsiyoruz" dedi.

    Çevre ve Orman Bakanlığı olarak bugüne kadar kendilerinin döneminde 800'den fazla dev tesisi tamamladıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Bunlardan 200 tanesi baraj ve gölet. Bütün şehirlerin içme suyu tesisleri, taşkın koruma tesisleri ve ağaçlandırma çalışmaları attığımız diğer adımlar" diye konuştu.

    Hükümetin çalışmalarına da değinen Eroğlu, "TürkiyeÆnin her tarafı şantiyeye döndü. Sırf benim bakanlığımın TürkiyeÆnin her yerinde 4 binden fazla şantiyesi var. Dolayısıyla TürkiyeÆde çok güzel işler oluyor. Dünyada itibarımız hızla arttı. Artık başı dik, itibarlı bir Türkiye var" dedi.

    Bakan Eroğlu, daha sonra Bayat ve İscehisar ilçelerini ziyaret etmek üzere İhsaniye'den ayrıldı.

    Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

      Forum Saati Salı Mayıs 07, 2024 11:52 am