haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    'Bunlar bazılarının temennisi'

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    'Bunlar bazılarının temennisi' Empty 'Bunlar bazılarının temennisi'

    Mesaj  nameisfatih Salı Kas. 23, 2010 1:10 pm

    Devlet Bakanı Çiçek, devletin terörü bitirmek için PKK lideriyle anlaştığı iddiasına yanıt verdi

    DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Konya gezisi sırasında devletin, terörü bitirmek için terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile anlaştığı iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu konunun referandum önceside gündeme getirildiğini ifade ederek, "Bunlar bazılarının temennisidir."dedi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İçişleri eski Bakanı Aldülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ve eşleriyle birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahisi Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün, memleketleri Konya'nın Bozkır İlçesi'ne yaptırdığı öğrenci yurdunu gezdi.

    Bir otobüs ile ilçeye gelen heyet, Bozkır Kaşık Ekibi tarafından karşılandı. Bakan Çiçek ve Aksu kaşık ebinin oyunlarını ilgiyle izledi. Heyette bulunan Prof. Dr. Mustafa Öz de, bakan Çiçek'in karşısında kaşık ekibi ile birlikte oynadı. Daha sonra Bakan Cemil Çiçek, yapımı devam eden Mustafa-Suna Öz Üniversite Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın tüm katlarını gezen Bakan Çiçek, yetkililerden bilgi aldı.

    DENGE YOK

    Bakan Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Okul Müdürü Mustafa Yılmaz, brifing verirken Dış Ticaret Bölümü'nün açılması taleplerinin YÖK tafından kabul edilmediğini kaydederek Bakan Çiçek'ten bu bölümün açılması için yardım talebinde bulundu. Ancak Bakan Çiçek, "Mevcut açılan bölümler güzel bölümler. Piyasada iş bulabilecek eğitim dalları mevcut olanlar. Türkiye'de belli bir sayıda işsizlik var. Ama öbür tarafta da iş arayan bir sürü firma var. Bütün mesele insanımızın eğitimi ile ihtiyacının dengelenememiş olmasıdır. Onun için eğitimli insan her zaman piyasada iş buluyor. Piyasada buna ciddi anlamda ihtiyaç var. Eğer YÖK'te imkan fırsat ve okuyacak öğrenci varsa niye yok desin. Ben bu bölümün açılması konusunu da iletirim" dedi.

    DOĞDUĞU YERİ UNUTMADI

    Prof. Dr. Mustafa Öz'e teşekkür eden Bakan Çiçek, uzun yıllar Amerika'da yaşayan Öz'ün doğduğu yeri unutmadığını belirterek, şunları söyledi:

    "Biz bazen doğduğumuz yeri de unuturuz, doyduğumuz yeri de unuturuz. Kendimizle sınırlı bir dünya kurarız. Halbuki doğup büyüdüğü yere kendi ülkemize kendi toprağımıza hizmet borcumuz var. Mustafa Öz de, Türkiye'de ve Amerika'da bilinen bir aile. Tıp alanında özellikle önemli başarıları yakalamış olan birisidir. Onun burada böyle bir işe önayak olması örnek bir davranıştır. Ümit ediyorum ki, bu örnek olur."

    BAŞBAKANA İFTİRA ATMAYIN

    Bakan Çiçek'in gezisi sırasında yanına yaklayan bir kişi, 7 yıl önce kaza yaptığını belirterek SGK'nın 2 bin 300 TL parayı faiziyle birlikte istediğini ve ödeyecek durumda olmadığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Cemil Çiçek, "Bu özel iş. Biz burada umumi işler için geziyoruz. Bu fırsatcılık olur. Biz umumi iş konuşurken, kendi derdini söylerken fırsatcılık olur." dedi. Vatandaşın 'Sayın Başbakanımız trafik kazalarında para alınmayacak' şeklinde açıklaması bulunduğunu söylemesi üzerine Bakan Çiçek, "Ne zaman dedi. Ben hiç duymadım. Sen sanal bir şey duymuş olmayasın. İşine geldiği gibi. Ben Başbakan'ın yanındayım böyle bir şey duymadım."dedi.

    Vatandaşın 'Ben devlet büyüklerimden yardım istiyorum' sözü üzerine de Bakan Çiçek, "Yardım istemek ayrıdır. Sayın Başbakan'a iftira etmek ayrıdır. Siz burada herkesin huzurunda 'Başbakan trafik kazalarından para alınmayacak dedi' diyorsunuz. Ne zaman nerede dedi" şeklinde konuştu.

    'BUNLAR BAZILARININ TEMENNİSİ"

    Gazetecilerin devletin terörü bitirmek için PKK lideri Abdullah Öcalan ile anlaşmalar yaptığı yönünde iddiaların medyada yer aldığını hatırlatması üzerine Bakan Cemil Çiçek, şunları söyledi: "Bu tür haberler halk oylaması öncesi de çıkmıştır. Bunun cevabı da o zaman verildi. Gazetede yazılanlar o kesimden bazıların bunlar olsun diye söz ve beyanlarıdır. Temennileridir." dedi. Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da açıklamaları olduğunu hatırlatılması üzerine, 'İşte o tarafın beklenti ve temennileridir." diye konuştu.

    DOĞDUĞU YER

    Daha sonra ilçe meydanında vatandaşlara seslenen ve Prof. Dr. Mustafa Öz'ün ilçeye yaptığı yatırımları görmek için geldiklerini belirten Bakan Cemil Çiçek, Prof. Dr. Mustafa Öz'ün doğduğu yeri unutmayıp yatırım yapmasını takdirle karşıladığını söyledi.

    Mehmet Kayhan YILDIZ, Özgür SARI- KONYA -DHA

      Forum Saati Salı Mayıs 07, 2024 10:46 am