haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Başbakan'dan 'kedi' cevabı

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Başbakan'dan 'kedi' cevabı Empty Başbakan'dan 'kedi' cevabı

    Mesaj  nameisfatih Salı Kas. 23, 2010 1:06 pm

    Biz de kediye kedi deriz'

    ‘FATİH PROJESİ’ İMZA TÖRENİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

    ‘Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi’ (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, Bakan Çubukçu ve Bakan Yıldırım, imzadan önce burada birer konuşma yaptılar. Geçmiş idareleri eleştiren Başbakan, “Bizde eğitim metotları, eğitim teknolojileri, eğitimde fırsat eşitliği, imkanlar konuşulmaz. Varsa, yoksa şekil konuşulur varsa, yoksa şekil tartışılır. Öğrencinin neyi öğrendiği, neyi öğrenemediğinden ziyade, ne giydiği, ne okuduğu, hangi okulu tercih ettiği ya da etmesi gerektiği gündemi işgal eder,” değerlendirmesinde bulundu.

    “ONYILLARCA, İDARE EDİLMESİ GEREKEN BİR HADİSE OLARAK BAKILDI”

    Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, on yıllar boyunca hükümetlerin, Milli Eğitime ‘idare edilmesi gereken bir hadise’ olarak baktıklarını ve sadece ‘idare etmekle’ yetindiklerini kaydetti. "Okullar olmasa Milli Eğitimi idare etmek ne kadar kolaydı!" şeklinde bir nükte bile ortaya çıktığını anımsatan Başbakan, şunları dile getirdi:

    "BİZDE ÖĞRENCİNİN NEYİ ÖĞRENDİĞİ, NEYİ ÖĞRENEMEDİĞİNDEN ZİYADE NE GİYDİĞİ, NE OKUDUĞU GÜNDEMİ İŞGAL EDER"

    "Bizde eğitim metotları, eğitim teknolojileri, eğitimde fırsat eşitliği, imkanlar konuşulmaz. Varsa, yoksa şekil konuşulur varsa, yoksa şekil tartışılır. Öğrencinin neyi öğrendiği, neyi öğrenemediğinden ziyade, ne giydiği, ne okuduğu, hangi okulu tercih ettiği ya da etmesi gerektiği gündemi işgal eder. Avrupa ülkelerindeki çocuklar sınıflarında bilgisayarla eğitim görürken, akıllı tahtalar kullanırken, yaşam boyu eğitimi tartışırken;bizde meslek liseleri, üniversite öğrencilerinin kılık kıyafeti, zorunlu eğitimin süresi konuşuldu."

    BAKAN ÇUBUKÇU: “EN FAZLA PAY EĞİTİME AYRILDI”

    Bakan Çubukçu ise yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'yi bilgi toplumuna ulaştırma konusunda büyük güç kazandıracağını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın eğitime yapılan her yatırımı Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendirdiğini ve buna yönelik önemli çalışmaların yapıldığını dile getiren Çubukçu, bu dönemde bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını söyledi. Bu durumun yeni nesillere verilen önemi gösterdiğine işaret eden Çubukçu, Fatih Projesi'yle okulların bilişim teknolojileri laboratuarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti.

    ‘KEDİ’ YORUMUNA CEVAP: “BİZ DE KEDİYE ‘KEDİ’ DERİZ”

    ‘Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi’ (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, buradaki törenden ayrılırken, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Lizbon’daki NATO toplantısı sırasında “Biz kediye ‘kedi’ deriz” diyerek Füze Savunma sisteminin İran’ı hedef aldığını ima eden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin yorumuna, “Biz de kediye ‘kedi’ deriz,” diyerek cevap verdi.

    FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ

    Başbakan Erdoğan, füze savunma sistemiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

    “BİZE KARŞI YAKLAŞIM OLUMLUDUR”

    “ ‘Komuta şu ülkededir’ diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil. Komuta sistemini NATO’da olması gerektiğini söyledik ve bunu savunduk ve bundan sonraki gelişmelere göre de tavrımız, ülkemizle alakalı bir konuda gelişmeler hangi noktaya gelecek bunu bilemediğimiz şu anda bir şey söylemek için erken olur… Zaten bize karşı yaklaşım da olumludur.”

    “BİZ DE KEDİYE ‘KEDİ’ DERİZ”

    Başbakan Erdoğan, Lizbon’daki NATO toplantısı sırasında “Biz kediye ‘kedi’ deriz” diyerek Füze Savunma sisteminin İran’ı hedef aldığını ima eden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin yorumuna, “Sayın Sarkozy’nin dediğinden siz ne anladınız? Biz de kediye ‘kedi’ deriz. Sarkozy kendi hafıza kaydında ne varsa onu açıklıyor. Bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Böyle bir hedef de ortada olmadığına göre. Sayın Sarkozy kendi yorumunu yapmıştır. O kendi şahsını bağlar,” diyerek karşılık verdi.

    ANKARA / DHA

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 10:48 am