haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Moğol kadınlar erkeklere taş çıkarıyor 22.11

    avatar
    By_MeRT


    Mesaj Sayısı : 712
    Kayıt tarihi : 20/11/10

    Moğol kadınlar erkeklere taş çıkarıyor 22.11 Empty Moğol kadınlar erkeklere taş çıkarıyor 22.11

    Mesaj  By_MeRT Ptsi Kas. 22, 2010 4:02 pm

    .
    Tarihi güzelliklerinin yanı sıra uçsuz bucaksız bozkırlara sahip olan Moğolistan'da erkekler kadar kadınlar da hayatın her alanında aktif rol oynuyor. Kadın erkek demeden hayatın tüm zorluklarına birlikte göğüs geren Moğollar, maddi durumları ne olursa olsun çocuklarının eğitimi için büyük çaba harcıyor.
    Günlük ihtiyaçları ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için çalışan çiftler, karşılaştıkları her zorluğa rağmen hayata dört elle sarılıyor. Moğol çadırlarında yaşayan kadınlar maddi durumlarının kimse tarafından bilinmesini istemedikleri için günlük yaşamlarında en güzel kıyafetlerini giyip, makyajlarını yaparak dışarıya çıkıyor.
    Moğolistan'da kadınları her meslek gurubunda görebilmek mümkün. Hayvancılık yapan kadınlar, kışın çetin geçtiği kentte bozkırlara kurulan Moğol çadırlarında sürdürdükleri yaşamlarının her aşamasında eşlerinin yanında durmasını bilirken, kentte yaşayanlar da inşaat işçiliği, benzin istasyonlarında pompacılık, balıkçılık, şoförlük, erkek kuaförlüğü gibi her meslek dalında gece gündüz çalışıyor.

      Forum Saati Çarş. Mayıs 15, 2024 5:59 am