haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Bebekler Nasıl Beslenmelidir? Empty Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

    Mesaj  nameisfatih Ptsi Kas. 22, 2010 3:40 pm

    • Bebeğin çok yemesi ve kilo alması her zaman sağlıklı olduğu anlamına gel­mez; genel kural olarak aşırı beslenme yanlıştır.
    • Aşırı beslenme belirli ürünlerde yoğunlaşmış olabilir. Bu da genellikle şe­kerdir, çünkü şeker bebeklerin hoşuna gider ve ödül olarak verilir. Aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir,
    • Uzun zamandır yağların tehlikeleri üzerinde durulduğundan beslenmede yağ eksikliğine sık rastlanmaktadır. Oysa vücutta bireşimlenmediği için besin­lerle alınması gereken yağ asitlerinden linoleik asitin eksikliği büyümenin durmasına, deride bozukluklara ve enfeksiyonlara kolay yakalanmaya yol açar.

    • Memeden kesmeyle birlikte günlük sıvı gereksiniminin kg basma 150 ml’den 120-130 ml’ye kadar indiği doğrudur. Ama sıvı gereksiniminin çevre koşullarına, mevsime ve vücut sıcaklığına bağlı olduğu unutulmamalıdır.
    • Sodyum klorür (tuz) ile yüksek tansiyon arasında bir ilişki vardır. Bebeğin tuza alışmaması için memeden kesme döneminde mamalara tuz eklenmemeli­dir.
    • Anne sütüyle beslenen ya da uygun başka sütler verilen bebeklerde kabızlı­ğa pek rastlanmaz. Ama memeden kesme döneminde yapılan yanlışlar kabızlı­ğa yol açabilir. Dışkı oluşumuna katkıda bulunmayan proteinlerin aşırı mik­tarda verilmesi, buna karşılık yeterince sıvı, yeşillik, sebze ve meyve verilme­mesi yanlıştır,
    • Şişmanlığa kalıtsal yatkınlığı olan bebekler memeden kesilirken bazı yan­lışlardan özellikle kaçınmak gerekir. Bu dönemde başlayan yanlış beslenme alışkanlıkları şişmanlığa yol açabilir. Belirli maddelerin aşırı verilmesinden ya da genel olarak aşırı beslenmeden kesinlikle kaçınılmalıdır.
    • Yaşamın ilk aylarında bağırsak mukozası tam gelişmemiş ve engelleme iş­levi açısından yetersizdir. Bu dönemde anne sütünden başka besinler verilme­si alerjiye yol açabilir.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 10:54 pm