haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Aslıtürk’ün iade kararı Aralık’ta

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Aslıtürk’ün iade kararı Aralık’ta Empty Aslıtürk’ün iade kararı Aralık’ta

    Mesaj  dolbyrek Paz Kas. 21, 2010 5:24 pm

    Güney Londra’daki Wandsworth Cezaevi’nde tutuklu olduğu öne sürülen Şişli Belediye eski Başkanı Gülay Aslıtürk’ün eşi Orhan Aslıtürk için Ankara’nın, 25 Temmuz 2009 tarihinde suçluların iadesi hakkındaki yasa hükümlerine dayanarak İngiliz İçişleri Bakanlığı’na başvurarak, kaçak iş adamının iade edilmesini istediği ortaya çıktı. Aslıtürk’ün Türkiye’ye iadesi ile ilgili dava için aralık ayına tekrar tarih verildiği ileri sürüldü
    02:30 | 20 Kasım 2010

    Yorum yaz Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-
    LONDRA?DHA

    İçişleri Bakanlığı, bunun üzerine 26 Şubat 2010 tarihinde Aslıtürk için yakalama emri çıkarttı. 23 Nisan 2010’da Fransa’dan İngiltere’ye girerken tutuklanan Aslıtürk’ün, aynı gün mahkemeye çıkarıldığı ve sınır dışı talebini kabul etmediği öne sürüldü. Morgan Rose Solicitors avukatlık firmasına bağlı James Hodivela ve David Patience tarafından savunulan Aslıtürk’ün, 4 kez mahkemeye gittiği ve tahliye isteminde bulunduğu kaydedildi. Türkiye’den beklenen belgelerin mahkeme ulaşması ardından Aslıtürk’ün Türkiye’ye iadesi ile ilgili dava için aralık ayına tekrar tarih verildiği ileri sürüldü.
    Orhan Aslıtürk hakkında 3 ayrı tutuklama kararı bulunuyor. Aslıtürk 10 yıldır aranıyordu. 1994-98 yılları arasında 1.7 milyar dolarlık hayali ihracat yaptığı iddia edilen ve adı ‘vergi yüzsüzleri’ listesinde yer alan Aslıtürk ile bağlantılı şirketlerin 437 milyon TL vergi borcu bulunuyor.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 11:31 am