haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Tanrıöver’in şikâyetine takipsizlik

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Tanrıöver’in şikâyetine takipsizlik Empty Tanrıöver’in şikâyetine takipsizlik

    Mesaj  dolbyrek Paz Kas. 21, 2010 5:23 pm

    Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver, Ankara Adliyesi’ndeki hakim ve savcılara verilen anayasa brifinginde bayan korumanın boğazını sıkmadığını belirterek, gerçeğe aykırı haber yaptığı iddiasıyla Milliyet gazetesi ve Kanal D televizyonundan şikayetçi oldu
    02:29 | 20 Kasım 2010

    Savcılık, Tanrıöver’in şikayeti üzerine takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı, itiraz üzerine gönderildiği Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da usul ve yasaya uygun bulunarak onandı ve kesinleşti.
    Tanrıöver, 12 Eylül referandumundan önce Ankara Adliyesi’nde düzenlenen ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Yücel Özgilgin, eski HSYK Başkanı Kadir Özbek’in de katıldığı anayasa brifinginde oturacak yer bulamayınca sinirlenerek, “Hakim ve savcılar dışarıda kaldı. Yargıtay ve Danıştay’dan gelen destek kıtaları içeride” diyerek, tepki göstermişti. Bu sırada kendisini gösterici zanneden bir kadın koruma polisi ile Tanrıöver arasınde tartışma çıkmıştı. Tanrıöver, çıkan tartışma sırasında kadın korumanın boğazına sarılmıştı.
    Tanrıöver, olayı haber yapan Milliyet gazetesi yetkilileri ile Kanal D yetkilileri hakkında, “gerçeğe aykırı haber” iddiası ile şikayetçi oldu. Ankara Basın Savcısı Levent Savaş, şikayet üzerine yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, Milliyet ve Kanal D yetkilileri hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, Tanrıöver’in şikayetinin, “hukuki çekişme niteliğinde bulunduğu düşünülüp, kabul edildiği” belirtildi.


      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 2:11 pm