haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Domuz Gribine En Etkili İlaç Doğal Bitkiler !

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Domuz Gribine En Etkili İlaç Doğal Bitkiler ! Empty Domuz Gribine En Etkili İlaç Doğal Bitkiler !

    Mesaj  nameisfatih Paz Kas. 21, 2010 11:38 am

    Grip , Domuz Gribi ve birçok hastalıktan doğal yollarla korunmak isteyenler için ne yapılması ve hangi yiyeceklerin yenilmesi gerektiği ile ilgili bir araştırmada bakın hangi sebze meyve ve bitkiler var .

    Gribe ( DOMUZ ) karşı yenilecek yiyecekler yazımızın devamında … Domuz gribine karşı önlem … Grip düşmanı yiyecekler …
    Domuz gribinden doğal yollarla korunmanın yolları …

    KIRMIZI BİBER : Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir. C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır.
    YOĞURT: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan prebiyotik bulunur. Böylece grip virüsü vücutta barınamaz.
    YEŞİL ÇAY: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir. Günde 3 fincan tavsiye ediliyor.
    GİNSENG : ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsulü alan insanlarda grip riskinin yüzde 31 azaldığını belirledi. Bağışıklığı harekete geçiriyor.
    BADEM : Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengin. Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın.
    PATATES : Tatlı patatesteki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir. Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor.
    TAVUK SUYUNA ÇORBA: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur.
    SARIMSAK : Sarımsaktaki sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2.5 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor. Taze sarımsak daha etkili.
    ZENCEFİL: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı. Zencefil çayını tercih edebilirsiniz.
    CEVİZ: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar. İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır
    TURUNÇGİLLER: Önemli bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor.
    BAL: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur.
    YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir.
    MANTAR: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir. Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar.
    YULAF: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir.
    ELMA: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar.
    KIRMIZI ET: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor. Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor.
    BALIK: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz. Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli.
    SOĞAN: Doğal antibiyotikler içerir. Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde de bulundurur.

      Forum Saati Perş. Mayıs 16, 2024 8:52 pm