haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    'Bu hastanede beklemek yok'

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    'Bu hastanede beklemek yok' Empty 'Bu hastanede beklemek yok'

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 20, 2010 6:36 pm

    Başhekim Doç Dr. Özgür Yiğit'in kararlı çalışmalarıyla köhne bir yapıdan modern bir yapıya kavuşturulan Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SSK Samatya Hastanesi) uluslararası hizmet veren marka bir hastane oldu. Son sistem teknolojik cihazlarla hizmet veren hastanede yaptırdığınız tahlit ve tetkik sonuçlarını artık evinizdeki bilgisayardan öğrenebiliyorsunuz.



    Haber: Emre MÜFTÜOĞLU

    Dünün SSK Samatya Hastanesi, bu gün ise Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla hizmet veren dev sağlık kompleksi, son altı yıl içerisinde gerçekleştirdiği modernizasyonu ile İstanbul'un sağlık alanında uluslararası hizmet veren gururu haline geldi.

    Yıllar önce pislikten geçilmeyen, Hastaların muayene olabilmek için gece yarısı kuyruklara girdiği ve gün boyu da kavganın eksik olmadığı, bu nedenle de sık sık televizyon ve gazete haberlerine konu olan hastanenin yeni hali görenleri şaşırtıyor.

    Binaları depreme karşı güçlendirilen Hastane, yapılan yeniliklerden sonra hem görsel hem de işlevsel açıdan devrim niteliğinde denilebilecek bir değişimi gerçekleştirmiş durumda.



    PET CT, MR VE TOMOĞRAFİ BİR ARADA

    Dünya genelinde az sayıda bulunan ve en gelişmiş görsel teknoloji olarak kabul edilen Pozitron emission Tomografi'ye (PET CT) dahi sahip olan Hastanede, MR ve TOMOGRAFİ randevuları geçmişte alışık olunduğu gibi aylar sonrasına değil saatler sonrası için veriliyor.

    Hastane de ki önemli değişikliklerden biride hasta odaları konusun da gerçekleştirilmiş. Artık Yataklı servisler eskisi gibi 10- 12 kişilik koğuşlardan değil içinde Tuvalet, Banyo, elbise dolabı ve Televizyonları bulunan, 1-2 ve 3 kişilik odalardan oluşuyor.

    DEĞİŞİMİN MİMARI BAŞHEKİM DOÇ. DR. ÖZÜR YİĞİT

    Hastanedeki değişimin tamamının onun başhekimliği döneminde gerçekleşen Doç Dr. Özgür Yiğit'e bu değişimin nasıl gerçekleştirildiği sorulduğunda verdiği " Eğer bu bir başarı ise bu başta Sağlık bakanımız olmak üzere tüm hastane çalışanlarımızın ortak eseridir" cevabı, hastanede nasıl da bir takım çalışması ruhu oluşturulduğunu gösteriyordu.

    Başhekim Hastanelerinde hem Hasta memnuniyeti hem de bilimsellik düzeyini sürekli yükseltmeye çalıştıklarını bu nedenle de tüm hizmetlerin İSO kalite sisteminin denetimi altında sürdürüldüğünü söyledi.



    HASTA RÖNTGEN YA DA TAHLİL SONUÇLARINI BEKLEMİYOR

    Hastanede yapılan tüm tetkikler doğrudan Bilgisayar ortamına aktarıldığından Doktorlar sonuçları masalarındaki bilgisayarlardan anında görebiliyorlar. Ciddi bir zaman tasarrufu sağlayan bu sistem hastalıkların teşhis ve tedavisini son derece hızlandırmış . Öyle ki yaptırdığınız tetkikin sonucunu evinizdeki bilgisayarınızdan girdiğiniz "www. isteah.gov.tr" adresinden her an öğrenebiliyorsunuz.

    BAKIRKÖY-OSMANİYE POLİKLİNİĞİNDE ŞAHİT OLDUKLARIMIZ

    Hastane poliklinik hizmetlerinin önemli bir kısmının verildiği Osmaniye'de gördüklerimizse Samatya dakilerden hiç te farklı değildi. Günde ortalama 3-4 Bin hastanın muayene edildiği bu merkeze girildiğinde sizi hemen "Karşılama ve yönlendirme birimi" elemanları karşılar ve refakat eder.

    Birimin başında bulunan Başhekim Yardımcısı Dr. Necati Taşkın'ın odasından çıkan hastaların yüzlerindeki tebessümler ise hasta memnuniyetinin doğal bir göstergesi gibiydi.


      Similar topics

      -

      Forum Saati Salı Mayıs 07, 2024 5:58 am