haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    CHP'de BDP çatlağı

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    CHP'de BDP çatlağı  Empty CHP'de BDP çatlağı

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 20, 2010 5:28 pm

    CHP'nin yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum, "BDP'yle işbirliğine varız" derken, Grup Başkanvekili Muharrem İnce. "BDP ile işbirliği varsa ben yokum" diyerek sert tavır koydu. CHP tabanı BDP ile işbirliğine büyük tepki gösterirken BDP'liler "CHP'deki bu değişim dönüşümün, CHP'yi gerçek evrensel sosyal demokrat parti çizgisine getireceği umudunu taşıyoruz" açıklaması yaptı.



    Süheyl Batum, BDP'lileri işaret ederek, bölgeden gelen insanların kadın-erkek ve zengin-yoksul eşitsizliğini yaşadığını ifade eden Batum, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin sosyal paylaşım sitesi twitter'da "BDP önce solcu olsun, sonra konuşalım" sözlerinin anımsatılması üzerine ise şunları söyledi:



    "İnce, grup başkanvekillerimizdendir. Twitter'da bizim söylediğimiz ilkelerin dışında bir şeyler dediğini düşünmüyorum. İnce, BDP'nin bu ilkeleri savunduğu konusunda benim kafam net değil ifadelerini kullanmıştır. O da en kısa zamanda onlarla görüşür. Çünkü hepimizin amacı aynı: Çocuklara, gençlere daha iyi bir Türkiye bırakmak. Herkes elini taşın altında koyup, biz yaptık olmalı."

    Cumhuriyet'te yer alan habere göre; BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de basın mensuplarının soruları üzerine, partilerinin kuruluşundan beri Türkiye'deki demokrasi güçlerinin bir arada olmasını arzu ettiğini söyledi. Özçelik, şöyle konuştu: "Bu genel politikamızın bir yaklaşımıdır.



    Biz zaten birçok partiyle görüşüyoruz. Yani demokratik işbirliklerini geliştirmek üzere seçimlerde güç birliği yapmak, yaşamın her alanında demokrasiyi savunmak, eşitliği, özgürlüğü birlikte savunmak üzere çeşitli temaslarımız her zaman var. Bağlarımızı koparmadık. Bugüne kadar CHP ile olmamıştı malum yaklaşımlarından dolayı. CHP'deki bu değişim dönüşümün, CHP'yi gerçek evrensel sosyal demokrat parti çizgisine getireceği umudunu taşıyoruz."



      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 11:14 am