haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    MHP iktidara hazır

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    MHP iktidara hazır Empty MHP iktidara hazır

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 20, 2010 5:27 pm

    MHP Lideri Bahçeli, partisinin "AKP'ye hesap sormak için, yoksulun yanında olmak için, gücünü okyanus ötesinden değil halkından alan muktedir bir iktidar olacaktır" dedi.

    BAHÇELİ, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nın Grand Cevahir Otel'de düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Binlerce kişinin katıldığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. AKP hükümetinin yıkımlarına karşı dik duran tek partinin MHP olduğunu belirten Bahçeli, "MHP'yi barajın altına atarlarsa CHP ile AKP açılımı birlikte tamamlayacaklarının planlarını kuruyorlar" açıklaması yaptı.

    BİRLİK çağrısı yapan Bahçeli, "Kucaklaşma zamanı ise kucaklaşalım. Hesap verme zamanı ise gelin hesabınızı benden alın. Ama Türkiye'nin nereye gittiğinin farkına var. MHP'ye, yandaş bülbüller arasına katılıp, hakaret etmekten vazgeç.MHP'nin hedefi 12 Haziran 2011 seçimlerinde tek başına iktidara gelmektir. Bu millet 24 boydan meydana gelmiş dalga dalga yayılmıştır. O halde her birinizden 24 oy istiyorum" dedi.



    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'nın ardından İstanbul'da partililerle buluştu.

    Konuşmasında AKP Hükümetini eleştiren Bahçeli, "18 Kasım itibariyle AKP iktidarının 8. yılı dolmuştur. Bu bayram farklı bir anlam taşımaktadır. Geçmiş Ramazan bayramında bir anayasa değişikliğiyle Türkiye gündemi meşgul edilmişti. Kurban Bayramında da 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimleri bayram sonrasından itibaren Türkiye'nin yoğunluklu gündemini meşgul edecektir.



    AKP iktidarı bir proje sonrası oluşan iktidardır. Yani AKP, Türkiye'nin 2002 siyasi konjoktüründe Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği eksenli, küresel güçlerle işbirliği yapılarak proje haline getirilmiş bir siyasi akımın iktidara geliş sürecidir. O bakımdan AKP, başlangıçtan itibaren teslimiyetçi bir anlayışla ülkeyi yönetmeye mecbur ve mahkum bırakılmıştır." diye konuştu.

    PKK'NIN SİYASALLAŞMASINA ZEMİN HAZIRLANDI

    Demokratik açılım ve anayasa değişikliğini de eleştiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıl 2009 Bir açılım projesi uygulamaya konuluyor. 1 Ağustos 2009 tarihinde malum bazı köşe yazarları ve bilim adamları sözde aydınlar İçişleri Bakanı'nın başkanlığında toplantı yaparak önce Kürt açılımı, sonra PKK açılımı halktan aldığı tepkilerin ardından Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak takdim edilen bir açılım süreci başlatılmıştır.

    Bu açılım sürecinin sonuca ulaşabilmesi, PKK'nın siyasallaşmasına zemin hazırlayabilmesi için bazı adımların atılması zaruri hale gelmiştir. İşte bunu fark eden AKP, bir anayasa değişikliği yapma ihtiyacı duymuştur. Bu anayasa değişikliği gerçekleştirilmiştir. Ama nasıl gerçekleştirilmiştir? Sonucu nereye doğru gitmektedir? Gelecekte Türkiye'nin hangi baş ağrılarına sebep olacaktır?



    Bunu da çok iyi bilmeliyiz. 12 Eylül ara rejimiyle hazırlanmış ve milletimizin büyük bir çoğunluğuyla o günkü dayatmalar karşısında kabul edilmiş 1982 Anayasası'nın rahatsızlığından hareketle tüm siyasi partileri anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu ifade etmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi ise anayasanın tamamının değiştirilmesini önermiştir. Ancak MHP'nin bu önerisine diğer siyasi partiler yanaşmamıştır."



    BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA UYARI

    Bahçeli, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fransa'da Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret etmesini eleştirdi. "Orada iki sanatçının kabrini ziyaret ederken çok düşünmelisin. Sanatçılara saygımız yüksektir. Hangi düşüncede olursa olsun MHP'nin sanatçılara saygısı büyüktür.

    Ancak öyle dönemler vardır ki toplumun aydınlatılması görevini üstlenmiş bu insanlar siyasi istismara vesile olmamalıdır" diyen Bahçeli, CHP'nin Paris'te sanatçıların kabrini ziyaret etmesi onların takdiridir. Ama bu sanatçıların bir de öte yüzünü görmesi lazımdır.

    Bir sanatçı vardır ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza alıp yurtdışına kaçmış. Eğer vatan hainlerine saygı gösteriyorsan cezaevindeki vatan hainlerini de saygı göster.

    Bir sanatçı var ki Yumurtalık hakimini silahla öldürüp yurt dışına kaçmıştır. O zaman bu milet der ki o sanatçının kabrini ziyaret ediyorsan Hakim Sefa Mutlu'nun da kabrini ve ailesini ziyaret et " dedi.



    AKP hükümetinin yıkımlarına karşı dik duran tek partinin MHP olduğunu belirten Bahçeli, " MHP'yi barajın altına atarlarsa CHP ile AKP açılımı birlikte tamamlayacaklarının planlarını kuruyorlar " açıklaması yaptı.

    BDP'YLE İTTİFAK ELEŞTİRİSİ

    CHP'nin BDP'ye yaptığı itti fat çağrısını da eleştiren Bahçeli, " CHP geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor. Bu oyunları görmek bu oyunlara "Dur'demek lazım. Kim dur diyecek sorusunu iyi bilmek lazım. Bu, MHP'dir" diye konuştu.

    BİRLİK ÇAĞRISI

    Partisinin tüm ülküdaşlarıyla bir kucaklaşma sürecinde olduğunu da belirten ve bu başlangıcın ardından tek başına iktidar amacıyla milletle bütünleşme çalışmalarının yapılacağını kaydeden Bahçeli, "Kucaklaşma zamanı ise kucaklaşalım. Hesap verme zamanı ise gelin hesabınızı benden alın.

    Ama Türkiye'nin nereye gittiğinin farkına var. MHP'ye, yandaş bülbüller arasına katılıp, hakaret etmekten vazgeç" çağrısı yaptı.

    HER MHP'LİDEN 24 OY

    "MHP'nin hedefi 12 Haziran 2011 seçimlerinde tek başına iktidara gelmektir" diyen Bahçeli, "Bu millet 24 boydan meydana gelmiş dalga dalga yayılmıştır. O halde her birinizden 24 oy istiyorum" diye konuştu. Bahçeli konuşmasının ardından Edirnekapı Şehitliği'ni de ziyaret etti.



      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 12:28 pm