haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bağışın Patrikhane savdası

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Bağışın Patrikhane savdası  Empty Bağışın Patrikhane savdası

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 20, 2010 5:26 pm

    Fener Rum Patrikhanesi ve Patrik Bartholomeos Bizans hayalleri kurup Türkiye'nin altını oyarken, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Patrikhane'ye övgüler yağdırdı. Bağış, "Patrikhane'nin bizde olmasından iftihar ediyoruz. Bu Türkiye'yi daha zengin kılıyor" dedi.





    Fener Rum Ortodoks Kilisesi ve Patriği, küstahça "Kostantinapolis Tahtının Varisi" unvanıyla imza atacak kadar megola ideacı, tarih sahnesinden silinen Bizans'ın hayalini kuruyor. Patrik Bartholomeos ise , ekümenik hayali kurup Türkiye'nin altını oymaya çalışırken Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Patrikhaneye övgüler yağdırdı.

    SÖZLERE DİKKAT

    "Türkiye, Fener Rum Patrikhanesi'nden iftihar ediyor." Bu sözler Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a ait. Bağış Yunanistan'da yayınlanan Ta Nea gazetesine konuştu, Türk-Yunan ilişkilerindeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

    Başmüzakereci Egemen Bağış, "Patrikhane'nin bizde olmasından iftihar ediyoruz. Bu Türkiye'yi daha zengin kılıyor" dedi.

    Bağış, "Patrikhane'nin ekümenikliğini tanımak Türkiye için o kadar zor mu?" sorusuna ise, "İşimiz dini kurumlara isim vermek değildir. Bu Hıristiyan toplumun iç meselesidir" cevabını verdi.

    Bağış, Ege Denizi'nde, "Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşmaya varamadıkları bölgelerde ortak petrol platformları oluşturmalarını" önerdi.

    Bağış demecinde, "Sorunu fırsata dönüştürelim. Ege için eğer anlaşmaya varamazsak ihtilaflı bölgelerde petrol platformları inşa edelim. Bunlar çözüm platformlarına dönüşebilir" dedi.

    Başmüzakereci Bağış, Türkiye'nin AB üyesi olduğu takdirde Türk-Yunan sorunlarının yüzde 99'unun bir günde çözüleceğini belirtti.

    "Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması" konusuna da sorular üzerine değinen Bağış, "Konu üzerinde çalışıldığını" kaydetti.

    RUMLAR'IN İSTEKLERİ

    "Limanların açılmasına" ilişkin soru üzerine Bağış, "Türkiye'ye baskı uygulamak, tehdit etmekle kimse birşey elde edemez. Türkiye'ye AB yoluyla baskı uygulanması yanlıştır" açıklamasında bulundu.

    Bağış, şöyle devam etti: "Türkiye'nin yıllardır geçici bir çözüm yönünde birçok alternatif düşüncesi oldu. Bunu da 2004 yılında, AB Konseyi Kıbrıslı Türklerin tecridine son verileceğini, başka bir ifadeyle Tayvan gibi, tanınmadan ticaret yapabileceğini söylediği için yaptık. Kararı sadece bir AB üyesi ülke uyguladı. Kıbrıslı Rumlar günlük düzeyde Kuzey Kıbrıs'a gidip geliyor. Fakat diğerlerine bunu yapma izni vermiyorlar."

    "NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Avrupa güvenlik ve savunma konularında Türkiye ile özel bir ilişki şekillendirmek amacıyla gündeme getirdiği öneri paketi hakkında" da görüşü alınan Bakan Bağış, "Önce Kore'de daha yakın bir zamanda ise Bosna, Lübnan, Afganistan, Kosova ve dünyanın başka yerlerinde NATO üyesi olarak hayatlarımızı feda ettik.



    Avrupa değerleri için ölmeye layıksak bu değerleri paylaşmak ve AB'nin savunma konularına ilişkin kararlarda yer almak için neden layık değiliz? Avrupa'nın en güçlü ordusuna sahibiz, her savunma planında birlikteyiz, fakat karar masasında bulunmuyoruz" ifadesini kullandı.



      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 1:34 pm