haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Obama'nın da Britney Spears'ın da başına geldi

    avatar
    erdielmaci


    Mesaj Sayısı : 199
    Kayıt tarihi : 18/11/10

    Obama'nın da Britney Spears'ın da başına geldi Empty Obama'nın da Britney Spears'ın da başına geldi

    Mesaj  erdielmaci Perş. Kas. 18, 2010 1:49 am


    Gittikçe popülerleşen sosyal paylaşım ağı Twitter siber suçlulara uygun bir çalışma alanı yarattı!

    Sanal dolandırıcıların son adreslerinden birisi olan Twitter'da ABD başkanından en ünlü pop yıldızlarına kadar herkesin hesabı ele geçirilebiliyor. Bu duruma dikkat çeken Kaspersky Lab EEMEA üst düzey güvenlik araştırmacısı Stefan Tanase, “Barack Obama, Britney Spears, British Petroleum ve the New York Times Twitter hesaplarının hacklenme acısını yaşayan büyük isim ve markalardan sadece birkaçı. Bu kadar hızlı büyüyen ve internet kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşan bu tür sitelerin hackerların popüler hedefleri arasına giriyor. Bu eğilim 2011’de de büyümeye devam edecek. Bu nedenle ister resmi ister kişisel bir Twitter hesabı yönetin, Twitter hesaplarınızın nasıl yönetileceğini bilmelisiniz ki kendizini koruyabilin” şeklinde konuşarak Twtitter kullanıcılarını uyarıyor.

    Çevrimiçi saldırılardan korunmaya yardımcı olabilecek bazı yararlı olabilecek bazı ipuçları:

    • Zayıf şifreler: Kısa ve kolay tahmin edilebilir şifreler kullanmayın. Özel şifreler kullanın. Değişik şifre kullanmayı tahmin etmek basit gözükebilir ama bu Twitter kullanıcıların yaptığı hataların başında geliyor.

    • Şifrenizi değiştirin uyarıları: Eğer siber suçlular şifrenizi tahmin edemezlerse, siz farkında bile olmadan şifrenizi onlara vermenizi sağlamaya çalışırlar. Şifrenize sıfırlamaya çalışan e-maillere ve tweet’lere karşı gözünüzü açık tutun, özellikle de şifre değişimi talebinde bulunmadıysanız.

    • Kısaltılmış linkler: Twitter kullanırken hangi linklere tıkladığınıza dikkat edin. Bit.ly gibi kısaltılmış URL servisleri tıkladıklarınız son varış yerini çok iyi maskeleyerek gizliyor. İstemeden de olsa kimlik hırsızlığı yapan veya kötü amaçlı yazılım dağıtan siteler yönlendirilmiş olabilirsiniz.

    Twitter bu yıl Eylül ayında, kurbanlarının hesaplarına açık saçık mesajlar atan ve kötü amaçlı linklere yönlendiren “cross-site saldırıları” adlı solucanıyla savaşmak zorunda kaldı. Solucan ilk olarak kurbanlarının Twitter hesaplarının post ettiği iki tweet ile bir hafta sonu ortaya çıkarak kısa sürede başarıya ulaştı. İlk post edilen mesaj Twitter kullanıcıların cinsel tercihleriyle ilgili tartışmalı bir mesaj, ikincisi ise “WTF” yazısı ve bir de link içeren bir mesajd

      Forum Saati Ptsi Nis. 29, 2024 11:02 am