haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Yeni nesil kütüphane sistemi şiveleri bile anlıyor

    avatar
    moss


    Mesaj Sayısı : 52
    Kayıt tarihi : 11/11/10

    Yeni nesil kütüphane sistemi şiveleri bile anlıyor Empty Yeni nesil kütüphane sistemi şiveleri bile anlıyor

    Mesaj  moss Cuma Kas. 12, 2010 10:36 pm

    Yazılımda son teknolojiye sahip Epiri Professional, sözlük, ansiklopedi, e-kitap, ilaç rehberi, wikipedia gibi çok çeşitli dökümanların arşivlenebileceği, düzenlenebileceği ve görüntülenebileceği MultiCore Kütüphane Sistemi.

    MultiCore Kütüphane Sistemi, Horizon Yazılım tarafından geliştirilen farklı türdeki dokümanlarda aynı anda arama yapabilen özel bir arama sistemi.

    Dünyanın en geniş koleksiyonuna sahip kütüphane olan Kongre Kütüphanesi'nde bulunan kaynak sayısının yaklaşık 10 katını arşivleyebiliyor ve kaynaklar arası çok hızlı arama yapabiliyor.

    Kongre kütüphanesi'ndeki kaynakların sayfaları uç uca eklendiğinde dünyanın etrafını yaklaşık 140 kez turlayabilir. Buna göre Epiri'de arşivlenebilecek kaynak sayısı yadsınamaz ölçüde. Bunu da Horizon Yazılım tarafından geliştirilen dünyanın en hızlı veritabanında yapıyor.

    Epiri Professional'ın birçok modu var. Bunlardan biri "Sözlük Modu". Şu an programda 300 dilde 27000 kadar sözlük bulunuyor. Ancak yakın zamanda yarım milyona yakın sözlüğün dağıtımına başlanacak.

    Epiri sözlüklerinin bir diğer özelliği de şiveler, fiil çekimleri, isim halleri ve daha birçok arama kriterine göre arama yapabiliyor olması. Böylece "celiyrum" yazan biri "geliyorum" sonucunun birçok dildeki karşılığını görüntüleyebiliyor. Yazılışı karıştırılan ya da yanlış bilinen kelimelerde dahi kullanıcıyı doğru çevirilere götürüyor.


    Yeni nesil kütüphane sistemi şiveleri bile anlıyor 20101111160049

    Kaynak: Chip

      Forum Saati Ptsi Nis. 29, 2024 10:19 am