haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Kocaoğlu: Milletvekili adayı değilim

    avatar
    nameisfatih


    Mesaj Sayısı : 1201
    Kayıt tarihi : 17/11/10

    Kocaoğlu: Milletvekili adayı değilim Empty Kocaoğlu: Milletvekili adayı değilim

    Mesaj  nameisfatih Çarş. Kas. 17, 2010 3:40 pm

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını söyledi.

    İZMİR siyasi kulislerinde, 2011 Haziran ayında yapılacak Genel Seçimler'de milletvekili adayı olabileceği öne sürülen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu iddiaları yalanladı. Kocaoğlu, "Milletvekili adayı değilim. İzmirlilere 5 yıl borcum var. Başkanlığı bir gün önce bırakıp gitmem. Belediye başkanlığını yarım bırakıp milletvekili adayı olmayı tüm başkanlar için doğru bulmuyorum" dedi.
    Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekili adaylığına talip olduğu iddialarına yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakıp kimsenin milletvekili adaylığına soyunacağını sanmadığını belirten Kocaoğlu, "İzmirliler, büyük bir oy oranıyla beş yıllığına belediye başkanı seçti. Sağ olduğum sürece başkanlığı bir gün önce bırakıp gitmem. İzmirlilere 5 yıl borcum var. 'Belediye Başkanı seçildim. Hoppala milletvekili olayım' doğru değil. Beş yıllığına seçilirsin. Bu görevi sağlığın el verdiği sürece yapacaksın" dedi.
    CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve yakın arkadaşı Alaattin Yüksel'in, 'belediye başkanlığının sıçrama tahtası olmadığı, başkanların milletvekili adayı olamayacağı' yönündeki açıklamasına destek veren Başkan Aziz Kocaoğlu, kendisi için olduğu gibi diğer belediye başkanları için de milletvekili adaylığını doğru bulmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Belediye başkanı 1.5 yıl hizmet verecek. Sonra milletvekili olmak için istifa edecek. Bu olmaz. Herkes görevini tamamlasın. Daha sonra belediye başkanı mı kalacak, milletvekili adayı mı olacaksa olsun. Alaattin Yüksel açıklamalarında haklı" ifadelerini kullandı.
    CHP'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşumunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine de danıştığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Kocaoğlu, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Kimse bana danışmadı. MYK üyeleri Oğuz Oyan da, Alattin Yüksel de parti içinde ne yaptıkları ve nasıl çalıştıkları bilinen isimlerdir. Her ikisi de siyaseti benden fazla bilen insanlardır. Partideki emekleri de benden fazladır. Siyaset yapma anlayışları ve genel kabul gördükleri için bu görevlere getirildiler" diye konuştu.

    Utku BOLULU/İZMİR, (DHA)

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 1:35 pm