haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bedelini ödeyecekler

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Bedelini ödeyecekler Empty Bedelini ödeyecekler

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 13, 2010 8:28 pm

    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "sözleşmeli öğretmenlere umut tacirliği yapanların, bu yalanlarının bedelini mutlaka ödeyeceklerini" vurguladı.



    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, "öğretmenlerin farklı istihdam edilmelerinin bir zaruret olduğunu bilmenizi isterim" dediğini belirtti.

    Bakan Çubukçu'nun, 24 Haziran 2009 tarihinde yaptıkları ziyarette kendilerine, sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceğini ve bundan sonraki süreçte sözleşmeli öğretmen alınmayacağını söylediğini hatırlatan Koncuk, "Çubukçu, o tarihten bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğine ilişkin sözü çeşitli platformlarda birçok kez tekrarladı, hatta sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine ilişkin kanun taslağı bile hazırlandı" dedi.

    VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

    Koncuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    "Sayın Bakan'ın Plan ve Bütçe Komisyonundaki açıklamaları kendisine yakışmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığını yöneten bir kişinin söylediği sözleri unutması, inkar etmesi acıdır. Sayın Bakan'ın verdiği sözden kurtulmak, bu işten sıyrılmak için böyle bir açıklama yaptığı çok açıktır. Sayın Bakan, her ne kadar sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin bilgi verdiğini, söz vermediğini söylese de buna kimseyi inandıramayacaktır. Bakan, bu davranışıyla eğitimcilerin gözündeki değerini bir kademe daha düşürmeyi başarmıştır.

    Öğretmenler, sözünün eri olmayan bir Bakan'ın, Milli Eğitim Bakanlığını yönetmesini içine sindirememektedir. Bu kadar basit bir sözü yerine getiremeyen Sayın Nimet Çubukçu'nun daha fazla söz cambazlığına başvurmadan, sözleşmelilerin umutlarıyla daha fazla oynamadan görevini bırakması herkesin yararına olacaktır." Koncuk, öğretmenler artık kime güveneceğini, kime inanacağını şaşırdığını ifade ederek, "Ancak kimsenin kuşkusu olmasın ki sözleşmeli öğretmenlere umut tacirliği yapanlar, bu yalanlarının bedelini mutlaka ödeyecektir" dedi.



      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 5:52 pm