haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Bedelli askerlik için tarih verdi

    avatar
    anlataşkı


    Mesaj Sayısı : 100
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Bedelli askerlik için tarih verdi Empty Bedelli askerlik için tarih verdi

    Mesaj  anlataşkı C.tesi Kas. 13, 2010 7:08 pm

    Bülent Arınç, bu konuda birkaç kere konuşunca başına gelmeyenin
    kalmadığını söyledi. Elinde bir sihirli değnek varmışcasına kendisine bedelli askerliği yarın çıkaracakmışcasına ümit bağlandığını söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Onları ümitsizliğe sevk etmek istemem, fikir olarak bu düşünceden yanayım. Belli bir yaşı geçmiş, toplumda belli bir statüko kazanmış, kendi işini kurmuş, yurt içi, dışı bağlantıları olan veya herhangi bir üniversitede öğretim üyesi durumuna gelmiş yani artık bu yaşla, konumla askerlik yapması mümkün olmayan insanların bedelli askerlikten istifade etmesini ben bir hak olarak görüyorum. Bunun bir başka türlüsü esasen var. Yurt dışında belli bir süre çalışırsanız Burdur’da 28 günlük bir misafirlik mümkün olabiliyor, bedel karşılığında. Bunun bir başka şeklinin bedelli talep edenler için yapmamak bence mümkün değil. Ancak milli savunmanın kendi gereklerini de dikkate almak mecburiyetindeyiz. Bu konuyu tamamen kapsayacak bir düzenlemenin ümit ediyorum ki yakında hükümetimize gelmesi söz konusu. Sayın Başbakanımız da perşembe günü bir brifing alacağını söyledi"

    TÜRBAN SORUNU

    Bülent Arınç, başörtüsü sorununa ilişkin sorular üzerine, bu konuda geçmişte çok şey söylediklerini, artık söyleyecek yeni bir şey bulunmadığını belirtti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden önce ve sonra "artık bu sorunu çözmek gerek, biz gelirsek çözeceğiz" sözlerini anımsatarak, diğer partilerin de kendilerine düşeni yaptıklarını dile getiren Arınç, TBMM Grup Başkanvekillerinin bu konuda yasal anlamda ne yapılabilecekse onları görüşmek üzere yarın bir araya geleceklerini söyledi.

    Kimsenin niyetini sorgulamak gibi bir yaklaşımları olmadığını vurgulayan Arınç, geçmişe yönelik bazı tereddüt ve endişeler olabileceğini belitti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

    "CHP bu konuda ne kadar samimi ise bunu davranışlarıyla ortaya koyacak. Sanıyorum onlardan gelen talepler olursa bizim arkadaşlarımızla öyle inanıyorum ki bir konuda uzlaşmaya gidilebilir ve bu sorun dileriz ki artık konuşulmaktan, sorun olmaktan çıkar ve özgürlüklerin genişlediği bir Türkiye’de özellikle üniversitedeki genç kızlarımız eğitimlerine rahatlıkla devam edebilir

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 5:08 pm