haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Korku imparatorluğunu yıktık

    avatar
    anlataşkı


    Mesaj Sayısı : 100
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Korku imparatorluğunu yıktık Empty Korku imparatorluğunu yıktık

    Mesaj  anlataşkı C.tesi Kas. 13, 2010 7:06 pm

    "Değerli basın mensupları,

    "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği bir yazıyla tüzüğün gereğinin yerine getirilmesini istedi. Biz bir hukuk devletiyiz, CHP öteden beri hukuka saygılı bir partidir. Biz bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istediği düzenlemeleri yaptık. MYK'yı yine tüzüğün belirlediği doğrultuda belirledik. 16.30 itibariyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavclığı’na teslim ettik.

    Genel Başkan'ın toplamadığı bir parti meclisi karar alamaz. Tüzük çok açık. Hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı seviyoruz, toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz ama hep hukuka saygılı kalmak zorundayız.

    "CHP 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz? Koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir. Beni buraya örgütüm getirdi, tek güvendiğim de örgütümdür. Onun vereceği her karara saygı gösteririm. Ama birileri 'hayır ben koltuğumda oturacağım, kaldırırsanız başka şeyler yaparım' derse bu doğru değildir, buna izin vermem.

    "Bize statükocu yaftası yapıştırmaya çalışıyorlar. En çok şikayet eden benim. Partideki korku imparatorluğunu yıktık, bundan sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız. Adımız belli biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Halkın partisiyiz, birilerinin partisi değiliz.

    "Koltuklar birileri sürekli otursun diye verilmez, halka hizmet için verilir. Ne benim babamın malıdır ne de birilerinin. O koltukların hakkını vereceğiz. Bana verilen bir görev var. Görevi veren Kurultay'dır. Tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini yapacaksın dendi bana. Tespitimizi yaptık, Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyu ilettik. Konu bu kadar açık.

    "Gücünü bir yerden alanlar bu partide olmak zorunda değildir. Size yeni parti meclisi üyelerimizin isimlerini ve görevlerini bilgilerinize sunmak istiyorum. 16.30 itibariye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na verilen listede Süheyl Batum Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü'dür.

    "Halkımıza şu vaatte bulunuyoruz, CHP yeni yönetimi tek ses, tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmesinler, koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Alnımızın akıyla gidip yeni arkadaşlarımızı getireceğiz. Onların da hizmetinde olacağız. Koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi. Yeni bir yönetim olarak yeni bir anlayışla halka gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Örgütlerime de sesleniyorum. Yeni yönetimin desteklenip desteklenmediğini komşularına, esnafa, emekliye, işçiye sorsunlar. Ömür boyu koltuklarda oturanların CHP'ye ne verip vermediklerini sorsunlar.

    "Biz halkımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları, korku koridorları yaratmamalı, buna izin vermeyeceğiz. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek. Buna izin verdiğimiz zaman demokrasiyi getiren parti, demokrasinin önündeki engel olur. Biz demokrasiyi Türkiye'ye getireceğiz. Yeni bir tüzük için söz verdim, partiye de demokrasiyi getireceğiz. Var olan tüzükteki bütün eksiklikleri gidereceğiz. Blok liste değil, çarşaf liste getireceğiz.

    "İnsanın hakkına, düşüncesine, özgürlüğüne, özgürce düşüncesini dile getirmesine hep olanak vereceğiz. 'Şu benim elimin altında olsun, benden izinsiz konuşma, hareket etme' bunları kaldıracağız. Kararlıyım, kararlılığımı ve kararlılığımın desteğini halktan alıyorum, izin verin yetki verin diyorum. CHP'yi Mustafa Kemal'in o özgür CHP'si haline getirelim.

    "Ben ve arkadaşlarım yeni bir anlayışla yola çıkacağız. Özgürce tartışacağız. Kimse 'ben böyle söylersem Genel Başkan ne düşünür' diye düşünmeyecek. Kimsenin özgürlüğü benim teminatım altında dahi olmayacak. Her platformda özgürlükten yana olacağız.

    "CHP'ye daha önceki seçimlerde oy vermemiş olan vatandaşlara sesleniyorum: Yeni CHP'yi bilin, tanıyın, yeni CHP halka hizmet etmek için yola çıkan bir partidir. Biz hiçbir zaman sırça köşklerde oturmadık. Halktan birisiyiz, halkla beraberiz, onları kucaklayacağız. Onların desteğini istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var."

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 2:59 pm