haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    BDP’liler her yerde ‘Kürtçe’ konuşacak

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    BDP’liler her yerde ‘Kürtçe’ konuşacak Empty BDP’liler her yerde ‘Kürtçe’ konuşacak

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 13, 2010 2:55 pm

    Diyarbakır’da süren KCK davasında mahkeme başkanının Kürtçe’yi tutanağa “anlaşılmayan dil” diye geçmesine tepki olarak Kürtçe kampanyası başlatan BDP, çerçeveyi genişletiyor

    BDP’nin öncülüğünde işyerlerine Kürtçe tabela asılması da dahil hayatın her alanında Kürtçe kullanılmasına yönelik bir dizi kararlar alınırken, Kürtçe’ye yönelik faaliyetler BDP MYK’da tartışılarak kabul edildi.
    Bu kararların en kısa sürede uygulamaya geçirilmesi benimsendi. BDP’ye Kürt orijinli siyasi partiler Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR), Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP), Kurd-Der, Kürt Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu da destek verdi. MYK’da alınan karara göre BDP’liler, bundan böyle polis, jandarma ve savcılık dahil sorgu ve yargılamanın her aşamasında Kürtçe ifade verecek.

    Soru önergesinde Kürtçe
    Kürtçe’nin her alanda kullanılması kararı, BDP’nin son grup toplantısındaki Kürtçe konuşmanın ardından partinin Meclis’teki faaliyetlerine ikinci kez yansıdı. BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Muradiye ilçesinde yapılan barajın yarattığı sorunların ardından verilen vaatlerin yerine getirilmemesine ilişkin olarak TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde yer isimlerini Türkçe’nin yanında Kürtçe olarak da yazdı.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 11:13 am