haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri

haberler güncel siyaset gündem spor sağlık magazin teknoloji haberleri


    Türbanda üniversiteler dışında tartışma yok

    avatar
    dolbyrek


    Mesaj Sayısı : 308
    Kayıt tarihi : 13/11/10

    Türbanda üniversiteler dışında tartışma yok Empty Türbanda üniversiteler dışında tartışma yok

    Mesaj  dolbyrek C.tesi Kas. 13, 2010 2:44 pm

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu türban konusundan bıktım açık söyleyeyim. Herkesi serbest bırakın, herkes ne istiyorsa giysin. Bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin bir anlamı yok
    Türbanda üniversiteler dışında tartışma yok Turbanda-universiteler-disinda-tartisma-yok-958037
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, türban konusundaki tartışmalara sert tepki göstererek, “Bu türban konusundan bıktım açık söyleyeyim... Bırakın herkesi serbest bırakın, herkes ne istiyorsa giysin. Yani bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin bir anlamı yok” dedi. “Üniversitelerin dışında herhangi başka bir tartışma yok” diyen Gül, başörtüsünün ilk ve ortaöğretimde kullanılması konusunda bir tartışmaya yer olmadığı mesajını da üstü kapalı olarak verdi.
    Gül, dün Türkmenistan dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, gezisini değerlendirdikten sonra sonra bir muhabirin türbanla ilgili sorusunu yarıda kesti. Gül, muhabir, “Başbakan’la türban konusuyla ilgili olarak...” dediği sırada, sözünü keserek şu değerlendirmede bulundu:

    Alınma ama bıktık
    “Bu türban konusundan bıktım açık söyleyeyim. Yani lütfen sen alınma da gazeteci olarak tabi senin sorma hakkın var her şeyi ama bu konulardan bıktık doğrusu. Yani bu kadar nedir bu; konuş, konuş, konuş. Yani bu kadar Türkiye’nin işleri varken, Türkiye temel hak ve özgürlüklerde AB gibi bir ülke olacaktır. En gelişmiş demokratik standartlar Türkiye’de gerçekleşecektir. Bu anlamda özgürlüklere tabii ki önem veriliyor. Sanki Türkiye’nin başka bir meselesi yokmuş gibi, sadece her oturumda bu, her şeyde bu. Televizyonlara bakıyorum, konuşulan mevzular bunlar, bunlar, bunlar. Yani bırakın herkesi serbest bırakın, herkes ne düşünüyorsa konuşsun. Ne istiyorsa yazsın ne istiyorsa giysin. Zaten bu konu üniversitelerle ilgili bir konu. Üniversitelerin dışında herhangi başka bir tartışma yok. Yani bunu tekrar tekrar gündeme getirmenin bir anlamı yok. Yine sen üstüne alınma gazeteci olarak, tabii ki her türlü soruyu soracaksınız, ben bunu genel olarak söyledim, sizinle ilgili değil.”

    Üniversite vurgusu
    Gül’ün, yanıtındaki, “Zaten bu konu üniversitelerle ilgili bir konu. Üniversitelerin dışında herhangi başka bir tartışma yok” ifadesi de dikkati çekti. Gül’ün bu vurgusu, başörtüsünün ilk ve ortaöğretimde kullanılması konusunda bir tartışmaya yer olmadığı mesajını üstü kapalı olarak verdiği şeklinde yorumlandı.



    Bıktıran tartışma böyle başladı?
    Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere gezisi sırasında ilköğretimdeki kız öğrencilere başörtüsü takılması konusunda, “İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir” demişti. Gül, eşinin bu sözlerine katıldığını vurgularken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ben özgürlüklerin tanımı noktasında bireysel açıklama yapma noktasında değilim. Çünkü, özgürlüklere olan inancım çok farklı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 10:47 am